Hur man installerar en MGB Fold-Down Top

MGB roadsters är populära klassiska sportbilar. MGBs gjordes i England och har klassiska, attraktivt utseende kombinerat med enkel, hållbar konstruktion. MGB konvertibler använda en enkel duk topp som är lätt att sänka och höja när behov uppstår. Toppen kan försämras med tiden från konstant användning och exponering för väder och vind. Så småningom kommer det att behöva bytas ut för att det ska fungera ordentligt. Detta är en uppgift som kan göras av ägaren med rätt verktyg. Saker du behöver
Sax
Awl eller punsch
Kontakta cement
borrmaskin och borr
nitpistol
Nitar
Visa fler instruktioner

1

Installera överst på varm dag eller på ett varmt garage, helst när det är minst 60 grader. Lås upp toppen där den fastnar till toppen av vindrutans ram. Sänk övre halva vägen. Avlägsna förseglingen på rutramen på toppen. Om tätningen inte kan dras ut, använd en liten skruvmejsel för att bända ut det.
2

Borra bort nitarna som exponeras när tätningen avlägsnas med en borrmaskin och en borr som är samma storlek som nitar. Om du återanvänder aluminium försegling stoppbygeln, kontrollera att den inte är skadad.
3

Dra upp tyget bort från huvudet järnväg enligt stoppbygeln som togs bort i steg 2. Detta kommer att limmas på och tar en liten ansträngning för att ta bort. Ångra sidan snäpper att hålla toppen på chassit bara förbi dörrarna.
4

tag i bakre fliken på toppen i händerna och dra den tillbaka kraftigt att tillåta stål behålla bar i ryggen av toppen för att glida ut ur krom, tår formade hållarna på kroppen. Ångra alla snaps inne i bilen som håller upp till den övre ramen pilbågar.
5

Lyft av toppen av den övre ramen. Skjut stål behålla bar ur sin ficka i toppen. Kontrollera skruvarna på den övre ramen för att säkerställa att de är på plats, tätt och inte skalas. Byt ut alla skruvar medan toppen är avstängd.
6

Skjut stål behålla bar i fickan på den nya toppen. Lägg den nya toppen över den övre ramen på bilen, vilket bör vara ungefär halvvägs upp. Akta dig för att skrapa de nya plastfönster på toppen. Skjut fästena på tungan flikarna på bilen. Dessa snäpp bara förbi dörren på vardera sidan.
7

Skjut den bakre delen av toppen framåt så att den behåller baren ingriper med tår formade hållare på karosseriet. Höj den övre ramen i sitt helt-up läge. Center den främre kanten av den övre på samlingsröret skenan genom att se till att lika stora mängder av material sträcker sig över dörrarnas fönster på vardera sidan av bilen. Dra upp snäva front front till baksida så att det inte finns några rynkor, men inte dra den så att den är helt undervisas.
8

Se till att toppen är centrerad på huvudet järnväg och dras för att eliminera rynkor. Markera undersidan av toppen med krita eller ett ljus markör där det ligger i linje med huvudet järnväg. Skala en fot på topp material tillbaka från huvudet järnväg. Brush på ett skikt av klister till den nedre främre ytan av den övre och den övre delen av huvudet skenan. Applicera limmet endast framför kritmärket.
9

Låt cementen inrättats i fem minuter. Börjar i mitten av den övre, tryck försiktigt uppifrån och ner på huvudet järnväg och se till att kritmärke ställer upp med huvudet järnväg. Se till att det inte finns några luftbubblor där toppen är limmade till samlingsröret skenan.
10

Test passa toppen. Vik frilagda främre kanten av den övre under rubriken skenan. Sätt toppen i den fullständiga upprätt läge. Fäst klämmor så det är fäst vid vindruteramen. Se till de yttre kanterna av huvudet skena är täckta med övre materialskiktet. Justera passningen av toppen vid behov.
11

Håll aluminium header skena hållarremsa upp till huvudet järnväg. Peta hål på materialet med en syl. Peta inte i hålet så långt att du också gå igenom det andra skiktet av material.
12

Rivet hållaren på rutramen med nit en pistol. Skjut en ny tätning header skenan i hållarlist genom att trycka den på plats med en platt skruvmejsel. Klipp bort överflödigt tätningsmaterial på vardera änden med en kniv.
13

Klipp bort överflödigt topp material som exponeras runt kanten på huvudet svansen. Fäst snaps inne i bilen som håller upp till de bästa pilbågar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131940.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.