Hur man fixar en skev skiva

En bromsskiva är den runda, skivformiga delen på en bilens bromsar. När bromspedalen trampas ner, bromsbelägg inuti bromsoket pressa bromsskivan, vilket bromsar bilen. Bromsskivor är föremål för extrema mängder värme när du bromsar. Om för mycket värme byggs upp i en bromsskiva, kan skivan deformeras. En skev skiva kommer att orsaka att bromspedalen till puls och bilen skakar när du bromsar. Saker du behöver
Ordet jack
Jack stativ eller står
Hylsnyckelsats och spärrfunktion
platt skruvmejsel
stjärnskruvmejsel
Momentnyckel
Visa fler instruktioner

1

Parkera bilen på en plan yta. Ställ i nödbromsen och placera den i "Park" om bilen är en automatisk och i växel om det är en manuell.
2

Lossa muttrarna på hjulet i hörnet av fordonet där skivan är skev. Skjut en domkraft under bilen och domkraften upp. Placera en pallbock under bilen och nedre golvet jack. Slutför bort muttrarna och hjulet.
3 < p> Ta bort bromsok bultar, som kommer att möta hjulet väl, med en hylsa och en spärrnyckel. Skjut bromsok utanför skivan. Stötta bromsok med en box eller något liknande så vikten av bromsok är inte på den mjuka bromsledningen .
4

bort ställskruven eller skruvarna som håller bromsskivan till bilens nav, om fordonet använder dem. Vissa skivor är inte hålls i med låsskruvar och kan dras av när hjulet och bromsok avlägsnas. Ställskruvar vanligtvis avlägsnas med en stjärnskruvmejsel eller en skruvmejsel. Ta bromsskivan till en verkstad för att se om det finns tillräckligt med material kvar på skivan till
5

att den kan vridas. Turning är processen för bearbetningen bromsskivan platt igen. flesta moderna bromsskivor inte kan vridas och kommer helt enkelt att behöva ersättas.
6

Använd avfettningsmedel och en trasa för att rengöra området på navet där skivan installeras. Installera den nya bromsskivan eller vände bromsskivan på bilen i motsatt ordningsföljd. Montera ställskruvarna om tillämpligt.
7

Skjut bromsok och bromsbeläggen över skivan. Om dynorna för nära varandra för att passa över bromsskivan, använd en C-klämma för att komprimera bromsok kolv tillbaka i bromsoket tills det finns tillräckligt med utrymme för att installera skivan.

8

Installera skruvarna som håller oket på fordonet. Dra bromsok bultar med en socket och ratchet.
9

tillbaka hjulet och muttrarna. Dra åt hjulmuttrarna . Lyft bilen med domkraft och flytta stödbenet ur vägen. Sänk bilen till marken. Slutför dra åt muttrarna med en rörtång.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131936.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.