Den '95 F-150 4.9-Liter Oljebyte Information

F-150 blev nybörjar fullstor pickup för Ford i 1984 års modell. År 1996 hade F-150 tre motoralternativ finns: 4,9-liters sexcylindriga, 5,0-liters V-8 och en 5,8-liters V-8. Den 4,9-liters sexcylindrig motor var standard motor i 1996 års F-150. Ford rekommenderade byte av filter och olja i 4,9-litersmotorn var 3.000 till 5.000 miles beroende på körförhållanden. Byta filter och olja på 1996 F-150 är en uppgift som de flesta ägare bör veta hur man gör. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
dräneringskärlet
Blocknyckelsats
Ren, luddfri trasa
Ny avtappningsplugg packning
Oil-filter skiftnyckel
nya oljefiltret
Funnel
6 qts. av 5W-20 syntetisk blandning motorolja
Visa fler instruktioner
1

Öppna F-150: s huva och skruva av oljepåfyllningslocket uppifrån-framsidan av motorn.
Sida 2

Starta F-150: s motor och låt den bli varm -. ungefär halvvägs upp på temperaturmätaren i kombiinstrumentet Addera 3

Höj framför F-150 med en domkraft och position pallbockar under lastbilens rambalkar. Sänk F-150 på pallbockar
4

Crawl under lastbilen och hitta oljetråget -. Den stora metall pan på basen av motorn. Placera ett uppsamlingskärl under avtappningspluggen på oljetråget. Lossa avtappningspluggen med en kombination skiftnyckel. Linda in handen med en trasa och ta bort pluggen för hand.
5

Låt oljan rinna från pannan tills bara långsamt droppar kommer från tråget.
6 < p> Ta bort packningen avtappningspluggen avtappningspluggen. Rengör avtappningspluggen med en ren, luddfri trasa. Montera en ny packning på avtappningspluggen och dra åt avtappningspluggen i oljetråget. Dra åt avtappningspluggen med en kombination skiftnyckel. Var försiktig med att inte dra åt pluggen och gängorna oljetråget
7

Hitta oljefiltret -. Den ungefär 4-tums-lång metallcylinder på förarsidan av motorblocket. Placera drain pan under oljefiltret och lossa den med en olja-filter skiftnyckel.
8

Låt all olja rinna ut ur oljefiltret. Linda in handen med en trasa för att isolera den från värmen och ta bort filtret för hand. Ställ oljefiltret i tråget. Rengör oljefiltret-montering ytan på motorn med en ren, luddfri trasa.
9

Placera en liten mängd ny motorolja på en av fingrarna och stryk O-ringen på basen på nytt oljefilter med ny motorolja. Skruva på oljefiltret på monteringsytan tills O-ringen i kontakt med anliggningsytan. Dra åt filtret ytterligare ett halvt varv efter O-ringen berör monteringsytan.
10

Höj lastbilen utanför pallbockar med domkraft. Dra läktaren underifrån F-150 och lägre den till marken.
11

Sätt en tratt i oljepåfyllningshålet och häll 6 qts. av 5W-20 syntetisk blandning motorolja.
12

Vänta cirka två minuter för att låta oljan bosätta sig och ta bort oljestickan från motorn. Torka av oljestickan med en ren, luddfri trasa och sätt tillbaka den i motorn. Dra ut oljestickan ur motorn och kontrollera att nivån är minst inom den streckade området på basen av oljestickan. Lägg till mer olja vid behov.
13

Sätt tillbaka oljestickan, ta bort tratten från motorn och dra åt oljepåfyllningslocket tillbaka på toppen av motorn. Starta motorn och låt den gå i ungefär två minuter och kontrollera om olja läcker som motorn går. Stäng av motorn och låt stelna i ytterligare två minuter.
14

Dra upp mätstickan från motorn och torka av med en ren, luddfri trasa. Sätt tillbaka oljestickan i motorn och dra ut det ur motorn igen. Kontrollera att oljenivån är inom det streckade området på basen av oljestickan. Lägg mer motorolja vid behov.
15

Sätt tratten i en tom flaska olja och häll den gamla oljan i tråget i den tomma flaskan. Dra åt locket på flaskan av olja. Upprepa detta steg tills du överför all gammal olja i de tomma olja flaskor.
16

Ta flaskor med gammal olja och gamla oljefiltret till en begagnad bil olja-återvinningsstation för omhändertagande. Många bildelar butiker tar spillolja gratis.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131932.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.