Vad är en Float laddare?

Många transportsätt drivs delvis av ett batteri, inklusive bilar, lastbilar, båtar, flygplan och motorcyklar. Dock måste dessa batterier vara korrekt laddade för att driva fordonet ordentligt. Medan många batteriladdare kommer att återställa ett batteri makt, är en flottör laddare är speciellt utformad för att hålla ett batteri konstant laddat med full kapacitet. Allmän information

En flottör laddare är en batteriladdare som är byggd med specialiserade kretsar för att förhindra överladdning av batterier samtidigt hålla dem i sin fulla kapacitet. Den kan användas för att ladda helt urladdade batterier samt delvis laddade batterier. Till skillnad från andra typer av laddare, liksom sippra laddare, kommer flottören laddaren mäta batteriets spänning samtidigt återställa strömmen. När laddaren närmar sig hållspänningen, eller full laddning av ett batteri kommer flyta laddaren minska ström av el till enheten. Det kommer att fortsätta att ge ström till batteriet för att hålla den vid denna optimal laddning.
Använder

Float laddare kan användas som vanliga avgifter för att återställa en batteriets spänning, t.ex. som när ett bilbatteri dör och startar inte. En flottör laddaren kan även användas som en långsiktig lösning för att säkert lagra batterier. Alla batterier självurladdning övertid, även om det inte är en belastning på batteriet. Genom att fästa en flottör laddaren till batteri som är out-of-användning, kommer enheten att hålla batteriet vid full ström laddning så länge det sitter, utan överladdning eller skada batteriet.

Fördelar

En flottör laddare kan gynna ett batteri i en mängd olika sätt. Laddaren kommer att skydda ett batteri i kallt väder genom att hålla batteriet fulladdat och hindra det från att frysa. Ett fulladdat blybatteri fryser inte. En flottör laddare skyddar även batterier från sulfatering. I oladdade batterier, kommer blysulfat bildas på battericeller, förhindrar batteriet från att arbeta. Genom att hålla ett batteri fulladdat med en flottör laddare, kan du förhindra detta uppbyggnad. Addera Dimensionering Float Laddare

Välj rätt laddare storlek float för ditt batteri. Om en flottör laddaren är för stor, kan det skada batteriet, medan en flottör laddare som är för liten kommer att ta längre tid än nödvändigt för att ladda batteriet. Bestäm batteriets spänning, kapacitet i amperetimmar och dess krävs återuppladdningstid från batteriets tillverkare. Dela den totala amperetimmar vid laddningstid för att bestämma den laddningsström. Lägg 20 procent till den totala till kontot för batteri ineffektivitet. Detta nummer är laddningsströmmen storlek som krävs. Köp en flottör laddare med denna nuvarande storleken som är gjord för att passa din batteriets spänning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131931.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.