Rover 827 Elektrisk felsökning

The Rover 800-serien bil ritades genom samarbete mellan Rover Co i Storbritannien och Honda Motor Co i Japan. Serien började säljas i Storbritannien år 1986. Rover var en brittisk biltillverkare, grundades som Starley och & Sutton Co 1878. Det såldes flera gånger --- och även nationaliserade på en punkt --- innan bolaget såldes i paket från BMW år 2000. Ford Motor Co köpte Land Rover namn och Phoenix Consortium köpte resten av verksamheten, fastställande MG Rover. Rover 827 modellen drivs av en 2,7-liters V6-motor. Regelbunden skötsel och inspektion av Rover 827 bil kan hjälpa till att optimera dess prestanda. Saker du behöver
tändstiftsnyckel
Tråd-typ bladmått
Momentnyckel
ren trasa
Mjuk stålborste
Bakpulver och vatten
Wrench

Visa mer instruktioner
1

Inspektera tändstiften om Rover inte startar, tomgång grovt eller accelererar dåligt. Öppna huven på bilen, tändstiften blir lättillgängligt från front och sidor. Att inte blanda ihop tändstift, bara ta bort en i taget. Använd momentnyckeln för att ta bort skruven säkra tändstiftet på topplocket. Skruva av tändstiftet med en tändstiftsnyckel eller en spärrnyckel med tändstiftet uttaget. Inspektera cylinder och tätande ytor för tecken på slitage eller skador. Om slitage eller skador förekommer, konsultera en professionell servicetekniker. Mät gnistgapet plug elektrod med wire-typ bladmått. En lucka som är för stort eller för litet kan hämma funktion. Mät gapet, och om det inte uppfyller tillverkarens specifikationer, böja öppet eller stängt den yttre kontakten elektroden tills rätt gapstorleken uppnås. Kontrollera att kontakten gängor är oskadade. Bruna fläckar på porslin strax ovanför kroppen är normala, och inte ett tecken på skada. När du installerar eller byter ett tändstift, torka av topplocket tråden och tätningsyta med en ren trasa.
2

Kontrollera batteripolerna för korrosion om bilen har problem med att starta eller har minskat prestanda. Batterikorrosion kan hindra elektriska prestanda. Korrosion kommer ser ut som vita, fluffiga avlagringar runt terminalerna. Skrubba av polerna med en mjuk stålborste och en lösning av varmt vatten och bakpulver för att avlägsna korrosion. Skölj alla områden med rent vatten.
3

Dra åt batterikablarna och Kopplingsplintar. En lös anslutning kan försvåra eller förhindra elektrisk funktion. Fortsätt inte att använda bilen när elektriska systemen fungerar bara ibland, eftersom detta kan orsaka ytterligare skador på andra komponenter.
4

Inspektera och rengör fördelarlocket om bilen har svårigheter att komma igång eller är benägen att stanna. Med hjälp av en skiftnyckel, lossa de två hindrande skruvarna som håller fördelarlocket till distributören. Ta bort O-ringstätning från basen av locket. Torka av insidan av locket med en ren, torr trasa tills alla rester avlägsnas. Inspektera insidan av locket för brännmärken, sprickor eller svarta spårning märken. Om det inte finns någon skada på locket, sätt tillbaka O-ringen och sätt tillbaka locket till distributören. Om locket är sprucken eller skadad, byt fördelarlocket med ett nytt.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131904.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.