Så att avgöra vad motorn är installerad på en 2001 Ford Taurus?

Ford utrustad 2001 Taurus med en av tre 3,0-litersmotorer. De två motorerna du kan stöta på är den Duratec motor och Vulcan motorn. Den Duratec-motorn har en dubbel överliggande kamaxlar medan Vulcan inte. Skilja mellan de två motorerna genom att titta på komponenter i motorrummet eller identifiera motorn genom chassinumret visuell identifiering

Öppna huven och titta inuti motorrummet. Leta motorns oljesticka och motorns oljepåfyllningslocket. Om oljestickan och påfyllningslocket är bredvid varandra - locket precis ovanför oljestickan - på framsidan av motorn precis till vänster om mitten, är motorn en 3,0-liters med dubbla överliggande kamaxlar V-6 Duratec motor . Om mätstickan är på framsidan av motorrummet ungefär i mitten och att locket är av till höger, skild från oljestickan med en bank av sex trådar, är motorn en 3,0-liters V-6 Vulcan motor.

Kontrollera VIN

VIN för 2001 Ford Taurus är en 17-tecken siffersträngen. Leta reda på VIN stämplat på en metallskylt på övre vänstra delen av instrumentbrädan. Läs VIN genom att titta genom vindrutan på instrumentbrädan på förarsidan. Siffrorna i VIN identifiera olika komponenter och system i just Taurus. Notera det åttonde tecknet i VIN. Om det åttonde tecknet är ett "U" är Taurus utrustad med en 3,0-liters, elektronisk bränsleinsprutning, V-6 motor. Om tecknet är en "S" är Taurus utrustad med en 3,0-liters, elektronisk bränsleinsprutning, dubbla överliggande kamaxlar, V-6 motor. Om tecknet är en "2" är Taurus utrustad med en 3,0-liters, V-6, flexifuel-motor.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131877.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.