Försiktighetsåtgärder för rengöring Terminaler batteri med vatten och bakpulver

Med tiden du bilens batteripolerna hårdna med korrosion pga surt närvarande i batteriets kammare. Syran, tillsammans med vatten, flyr långsamt från batteriet och torkar ovanpå batteriet, dess ledningar och områden runt botten av batteriet. Vid rengöring bilens batteripolerna med en bakpulver lösning, är det viktigt att följa vissa försiktighetsåtgärder och varningar. Hud och Försiktighetsåtgärder Eye

Vid rengöring bilens batteripolerna med vatten och bakpulver, bära icke-ventilerade skyddsglasögon, en näsa mask, neopren syrafasta handskar och stövlar för att hålla eventuella korrosion samt lösningen ur ögonen och från huden. Batterisyra kan bränna huden och ögonen samt orsaka irritation slemhinnor. För att skydda dina kläder, bära ett förkläde eller gamla kläder du kan kasta bort på toppen av din yttre kläder för att hålla syra från stänk på kläderna.
Batteri Förberedelser

Innan du rengör ditt batteri med en bakpulver lösning, stänger av bilen och koppla sin "Negative" batterikabeln först då den "positiva" kabeln. Den "negativa" kabel stoppar all el från strömmande till några andra komponenter omedelbart. Borttagning av "positiva" kabeln först kan orsaka en elektrisk kortslutning samt gnistor. Om du tar bort batteriet från bilen, bära skor med stålhätta eller fotvakter för att skydda fötterna från batterisyra partiklar och stötar om du råkar tappa batteriet.
Ta bakpulver Lösning

att ta bort bakpulver lösning efter rengöring av batteriet, spola terminalerna, botten av batteri och fack med vatten. Använd inte en kommersiell renare, syra eller tvål-baserad lösning för att ta bort bakpulver blandningen. Dessa rengöringsmedel kan orsaka en kemisk reaktion med bakpulver blandningen. Använd en fuktig trasa eller trasa för att torka av bakpulver lösningen från bilens batteri kablar.
Batteri Terminal Försiktighet

Rör inte eller kommer i kontakt med både den " positiva "och" negativa "kablar och terminaler samtidigt vid rengöring av kontakterna med en bakpulver lösning. Lösningen, som innehåller vatten, fungerar som en elektrisk brygga när du rör terminalerna och batterikablar. Detta kan leda till en chockerande upplevelse. Rengör en kabel i taget och en terminal i taget. Om batteriets kablar inte ha märkning som anger "Positive" och "negativa", leta efter den svarta kabeln - detta är den "negativa" kabel. Den "positiva" kabeln är röd. Om båda kablarna är samma färg, spåra den första kabeln tillbaka till din motor utrymmet och ta fram kabeln slut. Om kabeln slutar vid starter, är det den "positiva" kabel. Om batterikabeln slutar på en metallyta som bilens ram, är det den "negativa" kabel.
Batteri Reconnection

När rengöringen är klar, skölj bakpulver lösningen av batteriet låt sedan batteriet och kablarna torka helt innan du ansluter batteriet. När du återansluter din bils batterikablarna efter rengöring av komponenter, anslut "Positive" kabeln först då den "negativa". Underlåtenhet att låta batteriet och dess kablar torka helt, kan leda till elektriska gnistor och möjligheten av en elektrisk stöt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131873.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.