Installera om Cleaned tändstift

De tändstift i en motor är små, men viktiga delar av tändsystemet. Pluggarna är belägna i huvudet (eller huvuden) hos motorn och leverera den gnista som antänder blandningen av luft och bränsle som levereras till motorn. Med tiden kan tändstiften blir smutsiga och kan så småningom foul och misslyckas med att leverera en gnista till motorn. Tändstift kan ibland rengöras och installeras om de är smutsiga och presterar dåligt, eller inte alls. Saker du behöver
Förgasare renare
Rag
Anti-sieze
tändstiftsnyckel
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Torka hålen där tändstiften tråden in med en trasa och ett snabbtorkande rengöringsmedel såsom förgasare renare. Torka trådarna ut och se till att det inte finns någon olja, fett eller smuts som finns på dem.
2

Kontrollera gapet på pluggarna genom att skjuta ett bladmått mellan änden av pluggen och elektroden, så att tillämpliga spalten är inställd. Uppsök en verkstad för information om just din bil, rådfråga tillverkaren tändstift för rätt Tändstiftsgap
3

Applicera en liten lager av anti-gripa de tändstiftsgängor.. Tråd i tändstiften för hand. När du installerar dem, se till att de inte går in snett, eftersom detta kan skada gängorna på huvudet. Dra åt tändstiften så hårt som de kommer att gå in, med hjälp av fingrarna.
4

Slutför dra åt tändstiften med en tändstiftsnyckel och sedan en momentnyckel. Konsultera en verkstadshandbok för din specifika bilmärke för exakt fotpund inställning att pluggarna ska dras åt.
5

Skjut änden av tändkabeln över tändstiftet, så att boot sätena ordentligt på änden av pluggen. Du bör känna ett lätt pop när slutet av tändkabeln sätena på pluggen. Säkerställ att tändstiftet trådar är installerade i rätt ordning. När pluggarna avlägsnades, borde de ha märkt så att de är ordentligt installerat.
6

Montera spolarna på tändstiftet, om din motor använder en spole-på-tändstift designen. Installera skruvarna som håller spolen på plats och anslut ledningsnätet in i änden av spolen. Upprepa för de återstående tändstift.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131854.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.