Tips & tricks för Passing Kaliforniens Smog Test

Kaliforniens smog test standarder är bland de strängaste i nationen, och medan detta hjälper till att hålla vår luft säkert att andas, kan det göra det svårt för din bil för att klara provet. Om din bil är en tung förorenaren, måste det repareras innan det lagligen kan köras på road.However, om din bil är precis på gränsen mellan en godkänd eller underkänd, det finns flera tips och tricks du kan vidta för att hjälper din bil att prestera bättre på smog test. Värma upp motorn


Innan du tar din smog test tanka bilen med gas och ta en 10 minuters bilresa på motorvägen. Detta gör att din motorn värmas upp till den optimala drifttemperaturen. När motorn är igång vid rätt temperatur, kommer den att köra mer effektivt och därmed utvisa mindre utsläpp. Detta kommer att ge dig en mer exakt avläsning av dina faktiska driftsförhållanden utsläpp och bidra till att förhindra en obefogad misslyckande.
Test När vädret är torrt
p Om du testar ditt fordon på en dag där luften är fuktig eller marken är blöt du riskerar testning medan däcken på din bil eller lastbil är våt. Fuktiga förhållanden kan leda till att dina däck halka på smog testutrustning, vilket kommer att ge en felaktig tolkning av den faktiska mängden smog bilen producerar. Detta kan resultera i ett eventuellt misslyckande när ditt fordon skulle ha gått på en torr dag.
Pumpa dina däck

Köra din bil med felaktigt pumpade däck kommer att sätta en extra belastning på motorn, eftersom det är svårare att slå punkteringar än fullt uppblåsta och kära. Den extra stress sätta på din motor kommer att få den att producera mer utsläpp, och kan resultera i en perfekt bra fordon misslyckas körkortsprovet. Genom korrekt blåsa dina däck du ger din motor en jämnare arbetsbörda och göra det lättare att snurra hjulen, vilket resulterar i ett bättre testresultat.
Få en Oljebyte

Gammal är smutsig olja rik på föroreningar som träder in i fordonen förbränningskammaren med varje motor cykel. Denna smutsig olja (tillsammans med orsakar slitage på din motor) kommer att resultera i att utsläppen lämnar fordonen uttömma att vara tung i kolväten, och dessa kan orsaka en misslyckad läsning på en perfekt bra motor. För att undvika detta, byta olja och oljefilter innan din smog test. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131853.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.