Hur man byter muttrarna på en Honda Accord

Honda Accord introducerades 1976 och har blivit en mycket populär modell för Honda, tack vare dess tillförlitlighet och användbarhet som en pendlare bil. Muttrarna på Accord är muttrarna som håller hjulen på navet. Med tiden kan muttrarna bli rostiga och kliade. Medan gamla muttrarna inte nödvändigtvis en fara, kan ersätta dem med nya gör hjulen och bilen ser bättre ut. Du kan köpa nya kromade hjulmuttrarna på någon Biltema. Saker du behöver
Ordet jack
stödbenet
rörtång
Momentnyckel
Avfettaren
Rag eller stålborste
Nya hjulmuttrarna
Visa mer Instruktioner
1

parkerar bilen på en plan, jämn yta. Lossa muttrarna med en rörtång.
2

Skjut en kraftig domkraft under fästpunkten och lyft bilen så att hjulet stöds i luften. Fästpunkten kommer att variera, beroende på vilket år och version av Accord. Konsultera instruktionsboken om du är osäker på placeringen av domkraftsfästet.
3

Skjut en domkraft under bilen för säkerhets skull, men lämna domkraft stödja bilen. Slutför bort muttrarna. När de lossas några varv, bör de lossna lätt för hand. Ställ de gamla muttrarna åt sidan.
4

Spray avfettningsmedel på reglarna att hjulmuttrarna tråden på. Torka trådarna bort med en trasa eller en stålborste så att de är fria från smuts och olja.
5

Thread de nya muttrarna på bultarna, en i taget, tills de är alla installerade . Dra åt hjulmuttrarna med rörtång. Flytta domkraft ur vägen. Sänk bilen tillbaka till marken med domkraft.
6

Dra åt muttrarna i ett alternerande stjärna mönster, med hjälp av en momentnyckel, till 58 foot-pounds på 1976-1981 modeller. Dra åt klackarna på avtalen nyare än 1981-80 foot-pounds. Dubbelkolla täthet muttrarna när de alla har skärpts. Upprepa steg 2 till 6 för de återstående hjulen, tills alla muttrarna ersätts. Kontrollera igen muttrarna efter att Accord har kört 100 miles.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131852.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.