Vad är Super och turboladdare & intercooler.?

Kompressorer och turboladdare tvingas induktion som används för att generera ström i bilar, även om de har använts i marin-och luftfart. Båda typerna av apparater genererar positivt laddtryck, men uppnå detta mål på olika sätt. Det finns positiva och negativa till båda enheterna, och de kräver en mängd sekundära bärande delar, såsom laddluftkylare, för att fungera effektivt. Turboaggregat

Turboaggregat användning avgaser från avgasgrenröret att snurra en turbin, som i sin tur snurrar en kompressor som suger in ytterligare extern luft genom motorns luftfilter. Detta skapar positiva laddtryck, eftersom luften komprimeras inuti motorn cylindern före detonationen. Denna extra luft pumpas in i motorn, och i samband med mer bränsle, genererar betydligt mer makt.

Användning av spillvärme från motorns avgaser är den mest tilltalande aspekten av en turboladdare, eftersom detta innebär att det finns ingen parasitisk förlust att driva turbon, det kräver inte motoreffekten för att fungera. Nackdelen med en turbo är att det kan vara fördröjning innan turbon turbin kan generera uppsving. Detta innebär att när man kör en turboladdad bil, kommer motorn att vara trög vid låga motorvarvtal tills motorn genererar tillräckligt med avgaser för att snurra turbon turbin.

Turboaggregat är mer komplicerade än superchargers eftersom de kräver dedikerad olja och kylvätska linjer, och när den sätts till ett icke-turboladdad bil, kräva utbyte av utblåsningsgrenröret med en som har en turbo passande montering, tillsammans med en reviderad avgassystemet. Addera Kompressorer

Kompressorer är remdrivna enheter som använder ström från motorn att snurra pumphjul i kompressorn för att generera ett positivt uppsving. Kompressorer är enklare än turboladdningssystem, eftersom de vanligtvis har sina egna interna oljetillförsel och bult på motorn ovanpå, eller ersätta, insugningsröret. Kompressorer inte upplever fördröjning eftersom de drivs av motorns vevaxel, och därmed kan ge positiv stimulans även vid mycket låga varvtal.

Nackdelen med kompressorer är de införa parasitisk förlust eftersom de drivs av motorns vevaxel . Medan högkvalitativa kompressor kit har förbättrade remskivor och remmar, remmen som driver kompressor som går till motorns vevaxel kan strimla eller glida över tiden. Slutligen superchargers har normalt en kortare livslängd jämfört med en turbokompressor.
Laddluftkylare

En intercooler är en stor värmeväxlare liknar en radiator. Den sitter mellan luftintaget och turbo eller kompressor. Processen att komprimera luft värmer den, och den varmare luften, desto mindre syre innehåll. Laddluftkylare bekämpa inloppsluften temperaturer (IAT) genom att tillåta luft som skall kylas genom luften när den passerar genom de små metall-passager i laddluftkylaren.
Ytterligare faktorer

Varje typ av påtvingad induktion ger fler potentiella fel pekar på en bil motor. Gör regelbundna inspektioner av bilens motorrum att se till att systemets komponenter är säkra och att inga slangar har rivit eller lossnat. Var extra noga att vara säker på att motorn är full av ny olja och kylarvätska.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131814.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.