Hur man testar Automotive Oil

Bensin befogenheter din bil, men oljan håller många av de rörliga delarna smörjas och fungerar smidigt. Friktion är fiende till din motor inre arbete, eftersom det bygger upp värme. Du behöver inte kolla oljenivån varje gång du stoppar för bensin, men ju oftare du kolla upp det, desto mindre sannolikt är det att du kommer att förlora oljetryck och sätta hela motorblocket i riskzonen. Saker du behöver
Rag
Visa fler instruktioner
1

parkerar bilen på en plan yta och stäng av motorn. Öppna huven och höja bärarmen för att hålla den i öppet läge.
2

Ta bort mätstickan ur röret ansluter den till oljetanken. Vanligtvis kommer chefen för oljestickan visar en bild av en oljekanna eller orden "oljenivån." Om du är osäker på mätstickan läge, hänvisa till din ägare manual.
3

Torka all olja ur oljestickan med trasan. Skjut mätstickan tillbaka in i röret.
4

Skjut mätstickan och titta på slutet. Linjer på undersidan av stickan visar hur mycket olja bilen har. Vanligtvis kommer det att finnas markeringar som "MIN" och "MAX" eller en rad som lyder "fylla." Om oljan inte kommer ovanför MIN linje, tillsätt en liter olja.
5

Undersök utseendet på oljan. Leta efter skitiga stycken, vilket kan tyda på att motorn fragment reser med oljan. Helst ska oljan vara svart eller brun.
6

Sätt tillbaka mätstickan i sin tub, trycka in den hela vägen in Ta ner stödben och stäng huven.

Addera .from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131802.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.