Justera sträckarremskiva

Det finns två typer av sträckarremskivor som ger spänningen på en motors tillbehör bälte eller bälten. En typ är självjusterande, det andra kräver manuell justering. Den självjusterande remskiva är fjäderbelastad och ger sin egen spänning. Den andra behöver justeras med en skruv som är placerad på sidan, toppen eller botten av trissan. Endast den senare typen av spännrulle kan ändras. Saker du behöver
1/2-tums spärrnyckel
1/2-tums enhet socket som
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven och säkra den på plats med den låsande stången fäste.
2

Leta manuellt justerbar spännrulle på framsidan av motorn. Remskivan kommer att vara runt med ett bulthuvud i mitten av det och en justering bult sticker ut ur sidan, toppen eller botten av remskivan. Remskivan är i allmänhet monterad på en konsol som är i sin tur fäst vid växelströmsgeneratorns fäste eller servostyrningen fästet.
3

Lossa bulten huvudet i mitten av spännaren med en spärrhake och ett uttag genom att vrida det moturs.
4

Vrid justeringsbulten på sidan, är toppen eller botten av remskivan moturs med Ratchet och uttaget tills tillbehöret bältet löst nog för att ta bort.

5

Dra åt spännaren genom att vrida justeringsskruven medurs med Ratchet och uttaget tills bandet är tight. Dra åt skruven i mitten av remskivan med Ratchet och uttag.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131801.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.