6.5 Turbo Diesel startproblem

General Motors släppte 6.5L Turbo Diesel, en del av Detroit Diesel-serien, 1992 för att ersätta den mindre 6.2L dieselmotor. Om du upplever problem när du försöker starta bilen med denna motor, finns det några saker du kan kontrollera dig själv för att undvika de höga kostnaderna för att gå till en mekaniker. Batteri

gemensam kraftkälla för motorns el är bilens batteri. Med 6.5L Turbo Diesel, kommer många tillämpningar försedda med två batterier för att korrekt driva motorn och andra elektriska delar. Lossa skruvarna som håller de positiva och negativa polerna på varje batteri och kontrollera metallytor för rost och korrosion. Om endera batterihöljet är sprucken eller skev på något sätt, måste det ersättas helt och hållet. Kontrollera Kablar för några tecken på nötning.
Generator

Eftersom generatorn lagrar ström från motorns batteri för att omdirigera mot resten av motordelar, är det lika viktig för att starta motorn och hålla den igång. Skruva den elektriska ledningar bakom generatorn och kolla efter tecken på nötning. Kontrollera remmen generator remskiva för något oregelbundet slitage eller slack. Om du vill komma åt och kontrollera tillståndet generatorn borstar, lossa bultarna som håller generatorn på plats och vända för att kontrollera dessa.
Tändning

Liknar tändstift, pluggar till 6.5L 's glöd värma upp och hjälpa till att starta motorn. Dessa delar är riktigt billigt och enkelt att byta ut, därför försöker ta bort och reparera dessa delar är värdelös. Ta bort fördelarlocket och kontrollera tillståndet av elektriska ledningar och rotor inuti, byt vid behov.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131763.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.