Hur man installerar ett Cone filter i en Audi A4

Infördes 1994, är A4 en lyxig sedan som erbjuds av tyska tillverkaren Audi. Sedan dess release, har denna bil presenterat flera olika motoralternativ till konsumenter, inklusive den fyrcylindriga 1.8L turbo och sugmotor 2.4L V6. Fabriken luftfilter i de flesta A4S är en pappers-konstruktion rektangel som passar vertikalt på plats. Nyare modeller har en konformad filter. Om du uppgraderar ditt luftfilter från fabriken rektangeln design till ett kon-filter, behöver du rätt riktlinjer för att hjälpa dig i denna modifikation. Saker du behöver
Aftermarket kall luftintag kit
Luftfilter spraya
Metric skiftnyckel uppsättning
Platt-head Rag skruvmejsel
eller linneduk
Visa fler instruktioner

1

Öppna din huva och lokalisera luftfilterboxens och mjölkuppsuget. Turbo modellerna kommer att innehålla en heftier intag som fäster till turboaggregatet, medan sugmotorer har intag som fäster endast spjällhuset.
2

Koppla den elektriska ledningar, slangar och massa luft flödesmätare som fäster till fabriken inloppsröret och särskilt avsedd för användning tillsammans med det nya insugningssystem. Lossa hårdvara som håller intaget röret på plats och ta bort långsamt, noga med att inte spilla skräp. Om det behövs, använd en platt skruvmejsel för att hjälpa dig att ta bort inloppsröret.
3

Skruva ur skruvarna som håller beståndet luftfilter box på plats. Ta bort den här rutan fabriken intag helt och kassera det på rätt sätt, eftersom du inte behöver filtret eller dess hölje rutan för den nya installationen.
4

Kontrollera det nya intaget röret och räkna antalet hål som är borrade in i sidan. Om det finns fler hål än slangar som är knutna till den gamla installationen, plugg onödiga hål med kragarna som följde med ditt intag kit.
5

Fäst det nya intaget röret till din A4 direkt som den gamla en togs bort. Denna del kommer att efterlikna den gamla inloppsröret i design och funktionalitet, medan själva filtret kommer att placeras på olika sätt och ge bättre prestanda. Säkra insugningsröret med silikon koppling som medföljde kall luftintag kit. Det bör också finnas en klämring som medföljde satsen att hålla silikon kopplingen och mjölkuppsuget på plats.
6

Fäst den nedåtgående delen av intaget rörsystemet till den nyinstallerade röret från steg 5 . Vid det här laget bör intaget röret sträcker sig till framsidan av motorn bukten och under den främre av bilen. Den kalla luften kommer in genom botten på framsidan av fordonet, ökar horespower och bränsleeffektivitet i din Audi A4.
7

Spray ner det nya luftfiltret med nödvändig smörjmedel innan du installerar. Placera filtret konen luft som lämnades i kylan luftintaget kit på nedåtgående insugningsröret. Dra åt klämman monterad runt könen filtret för att säkra på plats. Återanslut eventuella kvarvarande slangar och ledningar som togs bort vid den här tiden. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131747.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.