Hur man byter bromsar på en 2003 BMW 330

Den 2003 BMW 330 är en del av E46 generationen av 3-serien. Den E46 ersatte E36 3-serie och är en mycket populär köp på begagnade marknaden. Liksom alla bilar, kommer bromsarna på 330 behöver bytas någon gång. Byte av bromsbelägg och rotorer är ett relativt enkelt jobb som kan göras i en eftermiddag med rätt verktyg, kan spara ägare flera hundra dollar i servicekostnader. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
rörtång
momentnyckel inställd
hylsa och spärrskaft
platt skruvmejsel
Allen skiftnycklar eller Allen bits
Turkiet baster eller spruta
Visa fler instruktioner
1

Parkera bilen på ett plant underlag. Lossa muttrarna för hjulen med en rörtång. Lyft BMW och stödja den på pallbockar. Lyft varje hörn tills alla fyra hörn stöds. Slutför bort hjulen.
2

Kräng av klämman sitter på bromsok med platt skruvmejsel. Klippet hålls i tätt men kan bändas bort genom att placera en skruvmejsel mellan klämman och bromsoket.
3

Bänd bort plasten skyddshattar på bromsok styrbultar med skruvmejseln. Lossa och ta bort bromsok styrbultar med en insexnyckel av Allen bit monteras på spärren.
4

Ta bort locket till bromsvätskebehållaren i motorrummet. Ta en liten mängd bromsvätska med kalkon Baster så att vätskan inte rinner ut när bromsoket kolvarna komprimeras.
5

bort bromsoket genom att skjuta bort rotorn. Avlägsna bromsdynan som är installerad på bromsoket bärare. Placera en kudde av C-klämman på bromsdynan som är installerad på oket och den andra dynan på den yttre delen av bromsoket. Dra åt klämman så bromsok kolven komprimeras i bromsoket.
6

Dra gamla bromsbelägg utanför kolven. Stöd bromsoket med en plattform eller knyta den till suspensionen så att vikten av bromsok är inte på den mjuka bromsledningen.
7

Ta bort de två 16 mm skruvarna som håller bromsoket transportören till suspension. Dessa är mycket snäva och du kan behöva en breaker bar (en förlängning på baren) för att ta bort dem.
8

Avlägsna rotorn inställningsskruven med en insexnyckel. Det är lämpligt att spraya penetrerande smörjmedel på ställskruven innan du försöker ta bort det för att minimera risken för att det strippa. Drag av rotorn från navet.
9

Rengör navet monteringsytan, bromsok, bromsok bärare och närliggande delar med broms renare och en ren trasa. Applicera en liten mängd av anti-gripa till navet monteringsytan. Skjut in den nya rotorn på navet och montera ställskruven, dra åt den till 12 foot-pounds.
10

tillbaka bromsok bärkonsolen och dra åt bultarna till 81 foot-pounds. Applicera högtemperaturfett till smörjpunkter på bromsbeläggen. Montera den yttre dynan på bromsok bäraren. Installera innerdyna genom att trycka på klämman på baksidan av dynan i bromsoket kolven.
11

Installera tjocklek genom att skjuta den över rotorn. Torka styrbultar bort med en trasa och sedan installera dem. Dra åt bultarna till 22 foot-pounds. Sätt tillbaka locken på styrbultar. Sätt tillbaka bromsok fästklammern.
12

Upprepa stegen ovan för de återstående hörnen på fordonet. De vänstra främre bromsarna och den högra bakre bromsarna har ett slitage sensor som måste bändas ur den gamla dynan och sedan snäpps fast på bromsbelägg under installationen. Den bakre bromsok bäraren dras åt till 50 foot-pounds. När alla bromsarna ersätts, installera hjulen och sänk bilen tillbaka till marken. Dra åt hjulmuttrar lug med rörtång. Fyll på bromsvätska och installera locket till behållaren.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131736.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.