Hur du ändrar bränslefilter på en BMW 323I

Tillsammans med regelbunden olja och oljefilter förändringar, bränslefiltret på en BMW 323i bör bytas med jämna mellanrum för att undvika problem i samband med smuts och sot tränger in i bränslesystemet. Filtret bör bytas en gång om året, eller var 10.000 miles, vilket som kommer först. Även byte av filter är inte en angenäm uppgift, tack vare lukten av utspillt bränsle, är det ett relativt enkelt jobb som kan göras på under en timme med rätt verktyg. Instruktioner
1

Parkera bilen i ett väl ventilerat utrymme. Se till att bensintanken är så lite på bränsle som möjligt. Om det behövs, köra bilen tills det mesta av bränslet har använts. Aktivera parkeringsbromsen.
2

Lyft framför bilen med en domkraft och sänka den på ett par pallbockar ställas under vardera sidan av bilen på rambalkar. Du kan också köra framför bilen upp på golvet ramper för att komma åt undersidan, om tillgängligt.
3

Ta bort säkringen för bränslepumpen. Konsultera din instruktionsbok, eftersom detta kommer att variera beroende på vilken generation av BMW 323 du äger. Vrid motorn tills den stannar för att ta bort kvarvarande bränsle i systemet.
4

Leta bränslefiltret som sitter under förarsidan botten av bilen, innan motorn. Ta bort skruvarna som håller skölden bränslefiltret på plats. E46 bilar använder denna sköld. Skyddet åt sidan.
5

Wrap en trasa runt bränsleledningarna på vardera änden av bränslefiltret och sedan pressa trasa och linjen med vice grepp. Dra inte åt vice grepp alltför mycket eftersom detta kan skada ledningarna.
6

Lossa slangklämmorna som håller bränsleledningarna till filtret med en platt skruvmejsel. Dra ledningarna ur filtret och torka upp eventuellt utspillt bränsle. Lossa och ta bort bulten som håller fästet bränslefiltret till bilen. Ta bort fästet och bränslefiltret.
7

Kasta det gamla filtret ordentligt, som fortfarande kommer att ha gas i det. Installera det nya filtret med filtret fästet. Se till att pilen på filtret pekar mot riktningen av motorn.
8

Skjut bränsleledningarna tillbaka på filtret och dra åt slangklämmorna med skruvmejseln. Sätt tillbaka bränslefiltret skölden om tillämpligt.
9

tillbaka säkringen bränslefiltret. Vrid tändningsnyckeln till läge "ON" och sedan "Off" flera gånger innan du startar motorn för att få bränslet tillbaka in i bränslesystemet. Starta motorn och kontrollera efter bränsleläckage. Sänk bilen tillbaka till marken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131722.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.