Hur man ladda två 12-volts batterier tillsammans

Laddning två 12-volts batterier tillsammans sparar tid, även om processen tar fortfarande längre tid än laddning bara ett 12-volts batteri. Men, måste du ansluta de två batterierna tillsammans innan du börjar ladda och det behöver göras parallellt, inte serien. Parallell kabeldragning sambandet mellan batteriladdaren och de två batterierna kvar på 12 volt, men om du ej batterierna i serie, batterierna producerar 24 volt, vilket är mer än laddaren ger, vilket innebär att batterierna är osannolikt att ladda. Saker du behöver
Två batterikablar
Batteriladdare
Visa fler instruktioner
1

Anslut två 12 volt batterier tillsammans med två batterikablar. Du kan ladda dina batterier tillsammans, när de är parallellkopplade.
2

Fäst klämman på slutet av en av batterikablarna till den positiva polen på en av de två batterierna och sedan bifoga den motsatta änden till den positiva polen på den andra 12 volt batterier. Terminalerna är tydligt märkta "+" för positiv.
3

Fäst klämmorna på vardera änden av den andra kabeln till de negativa terminalerna hos de två 12 volts batterier. Terminalerna är märkta "-," menande negativ
4

Fäst klämman i slutet av den positiva batteriladdare kabeln på pluspolen av en av de två batterierna.. Batteriladdaren kabel, eller klämma handtaget, är färgad röd.
5

Fäst klämman på slutet av den negativa batteriladdare kabeln till den negativa polen på samma batteri som du bara bifogas den positiva kabel till. Batteriladdaren kabel, eller klämma handtag, färgas svart.
6

Ställ din batteriladdare till vilken tariff du vill. Du hittar förmodligen har en långsam laddning takt som underhållsladdning, eller en snabbladdning takt som boost.
7

Koppla in din laddare till elnätet. Slå på laddaren. Dina två 12-volts batterier får laddas tillsammans, men det kan ta längre tid än laddning bara en. Stäng av laddaren när batterierna är laddade.
8

Lossa batteriklämmorna laddningskabeln från terminalerna. Koppla de två batterikablarna från de två 12-volts batterier.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131712.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.