Vad är Hydraulolja?

Fysikern Blaise Pascall beskrivs först de grundläggande koncepten för hydraulisk kraft i mitten av 17-talet. Sedan dess använder moderna samhället fluid power i en rad olika tillämpningar. Den grundläggande principen för ett hydrauliskt system innebär att man använder en trycksatt fluid för att skapa hydraulisk energi. I ett sådant hydrauliskt system, tjänar den hydrauliska vätskan som medel för kraftöverföring. Historia

I slutet av 18th century, konstruerade uppfinnaren Joseph Bramah en av de första hydrauliska system. Bramah fyllde en liten och stor cylinder med vätska och kopplade dem med ett rör. Han insåg - notera Pascals lag - att pressen på den mindre cylindern utövade en stor mängd tryck på den större cylindern. I en enkel maskin såsom detta kunde Bramah använda vatten som den hydrauliska vätskan. När senare uppfinnare skapade mer avancerade och komplexa hydrauliksystem, dessa system krävs petroleumbaserade eller syntetiska hydraulvätskor.
Application

Hydraulolja är avgörande för en rad hydraulisk verktyg, utrustning och fordon. Industriell utrustning såsom grävmaskiner och traktorgrävare, använder hydraulisk vätska för att driva sina vapen och utrustning. Power-styrsystem och transmissioner i personbilar använder också hydrauloljor. I de flesta flygplan, när en pilot flyttar vingklaffarna, använder planet ett hydrauliskt system för att slutföra denna uppgift. Sopbilar, lantbruksredskap och underhåll lyfter också gälla hydrauliska system för att höja tung utrustning eller föremål.
Korrekt underhåll

En av de vanligaste orsakerna till en felaktig hydraulolja systemet är kontamination. Hydraulvätska föroreningar innefattar fasta partiklar, luft, vatten eller andra föremål som försämrar fungerande förmåga trycksatt hydraulsystem. Partikelkontaminering inom ett hydraulsystem och vätska kan orsaka slitage och svåra problem. I själva verket, små partiklar föroreningar orsakar några av de värsta skadorna, eftersom de passar in i komponentens glapp och kan undgå upptäckt.
Drift av hydraulvätska

En hydraulisk systemets vätska skapar stora mängder av tryck och kraft. Inom ett sådant system, omvandlar en hydraulpump mekanisk energi till fluidenergi, och en cylinder eller motor omvandlar fluidenergi till en linjär eller roterande mekanisk kraft. Andra instrument inom systemet - t.ex. tryckbrytare, flödesmätare och sensorer - övervaka prestanda och nivåer av vätska i hydraulsystemet. En hydraulisk maskin lagrar överflödig vätska i en ackumulator eller en reservoar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131701.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.