Tecken på att din Bränsle regulatorn Bad

Nästan varje bil på vägen i dag har en bränsle-tryckregulator. Som en del av insprutningssystemet är bilens regulator avsedd att bibehålla konstant bränsletryck så motorn har tillräckligt med bensin för att fungera korrekt. En felaktig bränsle-tryckregulator kan ha många av samma symptom som en misslyckad bränslepump, bland andra mekaniska problem. Att veta hur man bekräfta bränsle-tryckregulator problem kan hjälpa dig att undvika onödiga eller kostsamma bilreparationer. Orsaker

bränsle-tryckregulatorn arbetar via en programmerad fjäder som trycker mot ett membran, som i sin tur sluter eller öppnar en ventil till motorn för att styra bränsletrycket. Ett problem med fjädern eller membranet skulle kunna tvinga tillsynsmyndigheterna att misslyckas. Vissa bränsle tryckregulatorer ge ut när sprickor utvecklas i de sälar som blockerar bränsle läcker. Varje regulator har sensorer som håller vätska och balanserar trycket inuti regulatorn, dessa sensorer kan sluta fungera korrekt, och det kan skada enhetens effektivitet. Delar i dammsugarslangen betjänar regulatorn också kan skapa problem med prestanda.
Symtom

En dålig bränsle-tryckregulator kan orsaka svart rök att utgjuta av bilens avgaser röret. Du kan också se en beläggning av bränsle, olja eller kol på isolatorn näsan vid bränning spetsen av dina tändstift. Din bil kan snubbla eller ryser när du accelererar, vilket indikerar en brist på bränsle tryck, och det skulle kunna gå på tomgång ungefär. En felaktig bränsle-tryckregulator kommer ofta gör det svårt att starta din bil, eller gör din bil brinna märkbart mer bensin än normalt.
Diagnos

Flera tester kan avgöra om ditt bränsle-tryckregulator har misslyckats. Bildelar butiker kommer att skanna din motor med en felkod läsare. Resultaten kommer att berätta om du har regulator-relaterade problem. Alla koder som speglar kolv misständning eller högre än normala koldioxidutsläpp kan indikera regulator problem. Eller testa regulatorn själv med en bränsle-tryckmätare. Fäst mätaren till mätaren porten på regulatorn, vilket är en liten metallcylinder under bilen på bränsle järnväg. Beroende på tillverkarens motorspecifikationer, bör du se ett tryck på 30 kg. per kvadrattum till £ 80. per kvadrattum medan dina motorn går på tomgång.
Byte

Installera ett nytt bränsle tryckregulator är inte ett jobb för oerfarna eller amatör mekaniker, eftersom det kräver precision arbete runt bränsleledningar och slangar vakuum. En professionell mekaniker eller bilhandlare kan ersätta din bränsle-regulator. Om du är ute efter att spara pengar, kan du jämföra-shop för en ny tillsynsmyndighet på någon auto-leverans butik och ta din köpt regulator till en mekaniker eller bilhandlare för installation.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131653.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.