Hur vill kolla Water & Oil Levels

Ingen vill hamna på sidan av vägen med en rykande motor. Hålla ett öga på bilens olja och vattennivåer kan bidra till att förhindra att detta händer. Oil hjälper till att hålla bilens motor smörjs, hålla den ren och hindrar den från överhettning. Dessutom kan vatten användas för att hjälpa till att kyla kylaren, jämförd med kylvätska (för att hindra vattnet från att frysa i motorn). Kontrollera dessa nivåer regelbundet är välgörande och kan göras enkelt. Saker du behöver
Rag
Vatten
Antifreeze
Visa fler instruktioner
oljenivåer
1

Pop bilens huv genom att dra i spärren inuti bilen, som ligger nära förarsätet. Vid lyft upp på motorhuven, kan du också dra upp en spärr under framför kåpan för att låsa upp den.
2

Hitta din oljestickan. Det ligger vanligtvis nära själva motorn, och är märkt med ordet "olja" eller en olja symbol. Det är ofta färgglada för enkel identifiering.
3

Dra upp mätstickan hela vägen ut. Torka av hela saken med en trasa. Sätt tillbaka mätstickan i sin pipa i några sekunder, och sedan långsamt dra tillbaka ut.
4

Titta på slutet av stickan för att avgöra hur mycket olja du har. Det kommer en bli en rad som säger "fullt" ovanför ett korsstygn typ mönster. Det spår av olja på denna pinne bör vara upp nära "full" linje.
Vattennivåer
5

Pop bilens huv genom att dra i spärren inuti bilen , som ligger nära förarsätet. Vid lyft upp på motorhuven, kan du också dra upp en spärr under framför kåpan för att låsa upp den.
6

Leta kylarlocket nära framför bilen. Det kommer att finnas en varning på den anmälande du aldrig att ta bort det när det är varmt. Rör aldrig detta när bilen är igång eller har nyligen varit igång. Motorn måste vara ljummet eller kallt innan du rör detta lock.
7

Ta trasan och vrid kylarlocket av med handen. Trasan kommer att skydda dig från värme, samt ger dig ett bra grepp om den gemensamma jordbrukspolitiken.
8

Titta i hålet för att se hur mycket vatten /kylvätska i kylaren. Om denna nivå är fylld till toppen, du är bra. Om det är lägre, måste du lägga till vatten och frostskyddsmedel. De två bör läggas lika, som en 50/50 blandning.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131647.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.