Hur man byter en Plastic Fördelare i en Pontiac

General Motors har tillverkat plast inloppsrör för användning med sina motorer. Medan detta grenrör designen kom att minska motorns vikt, är verkligheten den att det har skapat mer problem än det är värt. På grund av de extrema temperaturer som motorn har släppts igenom, kan smältning eller skevhet av plast grenrör lätt uppstå, vilket leder till stora problem i din motor. Om du misstänker att något minskande av prestanda, är det bäst att byta ut denna viktiga del innan ärenden bli värre. Uppgradera till en aluminium eller gjutjärn insugningsröret, anpassad speciellt för din Pontiac, stärker funktionaliteten av luft och bränsle intag. Saker du behöver
aluminium eller gjutjärn insugningsröret och packningssats
Packning avlägsnande lösningsmedel
Packning tätningsmedel
Plastskrapa
skiftnyckel som
Momentnyckel Platt-head skruvmejsel
Philips-skruvmejsel
2-liters återvinning container
Visa fler instruktioner
Demontering och montering
1

Skruva loss skruven som håller den negativa terminalen till din Pontiac batteri, som ligger nära den främre delen av motorrummet. Flytta denna kabel långt bort från batteriet eller någon annan metall yta så att den inte jorda sig till alla metallytor. Öppna panelen dörren, som ligger inne i hytten på din bil, och ta bort bränslepumpens relä. Starta motorn och låt den gå på tomgång tills den brist på bränsle stänger ner.
2

Placera en tom behållare under bilens kylare och ta bort kylarens påfyllningslock att avlasta trycket. Dra avtappningspluggen ut från botten av kylaren, så att alla motorns kylvätska rinna helt i papperskorgen. Byt avtappningspluggen när du är klar. Addera 3

Label alla elektriska ledningar och slangar som fäster till insugningsröret. Om det behövs, ta bort motorkåpan för att komma till ledningar och slangar av grenröret. Avlägsna lindningstrådar, generator kablage, slangar gaspådrag, kylarslangen och fördelarlocket. Notera läget för rotorn i enlighet med distributören och sedan ta distributören från sin plats.
4

Skruva ur skruvarna som håller plasten grenröret till topplocken. Lyft detta grenrör bort av motorn och ställ åt sidan. Bänd gamla grenrörspackning från topplocken med en platt skruvmejsel och ta bort långsamt. När du är klar med detta förfarande, avyttra dessa två delar ordentligt. Cylinderportarna med rena trasor för att skydda under reningsprocessen
5

Stuff. Skrapa alla hårda material som har byggts upp under de miles av användning. Applicera packningen avlägsnande lösningsmedel till en linneduk för att torka bort eventuell kvarvarande skräp.
6

Installera den nya grenrörspackning på plats och applicera ett tunt lager av packningen tätningsmedel till de fyra hörnen av denna nya packningen för att hålla en säker tätning med den nya grenröret. Kontrollera att hålen i den nya packningen anpassa perfekt med cylinderns anslutningar. Sänk nya grenröret och räta så att det ligger i linje med cylinderns anslutningar.
7

Installera grenrörsbultarna i vardera av de många spåren och dra åt med nödvändig nyckel. Rådgör med din bilens bruksanvisning för att få exakta vridmoment specifikationer för bultarna insugningsrör din Pontiac.
8

tillbaka alla ledningar, slangar och delar som togs bort för att komma åt insugningsröret.

9

Häll kylvätskan tillbaka till motorns kylare med en tratt för noggrannhet. Sätt tillbaka locket kylaren filler när du är klar.
10

Byt bränslepumpens relä och fäst den negativa polen på batteriet igen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131639.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.