Var är min VW Radiator ?

Radiatorer är en av de mest grundläggande komponenterna i en bil . Ägarna måste regelbundet kontrollera kylvätska nivåer och bibehålla en hälsosam radiator för att hålla bilarna igång ordentligt . Funktion

som bensin brinner i en förbränningsmotor och rörliga delar skapar friktion , värmer motorblocket upp . Kylmedel pumpas genom motorns blockets kamrar och absorberar värmen . Det kylmedel då cykler genom kylaren , som är utformad med en stor yta för att släppa den värme i luften .
Plats

Placeringen av bilens kylare beror på märke och modell av bilen . Radiatorn i de flesta fordon , däribland många VW-modeller , t.ex. Jetta , ligger framför motorn direkt bakom bilens grill . Värmeelementet i Beetle är också beläget i den främre delen av bilen bakom gallret trots att motorn är i den bakre delen av fordonet. Vissa äldre modell Skalbaggar ( tillverkades mellan 1938 och 2003 ) använde en luftkyld , bakmonterad motor som inte har en radiator .
Manualer

förare kan rådgöra med sin bruksanvisning att hitta platsen för radiatorn om de inte kan avgöra detta genom enkel inspektion . Även om det inte finns några nedladdningsbara VW bruksanvisningar på nätet , kan utskrivna kopior kan beställas från litteraturen portal VW företags webbplats för ungefär $ 65 (mars 2011) . Auto reparation guider finns också tillgängliga via utgivare av fordonsindustrin och manualer .

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131610.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.