Hur man installerar ett 3.1 V6 topplockspackning

General Motors presenterade 3,1-liters V-6 motor i produktion under 1988. Under åren utformade GM flera olika varianter av denna motor, till exempel L82 finns i Pontiac Grand Am och LH0, standard i Chevrolet Camaro. Medan vissa versioner av 3,1-liters V-6 var bränslesnål, naturligt aspirerade motorer, erbjöd GM turboladdade kraftpaket i några av sina fordon. Byte av topplockspackningen i motorn kommer att förhindra eventuella befintliga läckor från upprepas under drift. Oavsett vilken modell motorn är i bilen, kan byta en topplockspackning göras hemma med rätt verktyg. Saker du behöver
Topplockspackning
Wrench in
Momentnyckel
platt skruvmejsel
tom behållare
Tänger
Packning tätningsmedel
Motor avfettningsmedel
Linne trasa
Visa fler instruktioner
Borttagning
1

Öppna din huva och skruva loss skruven som håller den negativa kabeln till bilens batteri. Flytta den här kabeln ur vägen så att det inte stör resten av denna procedur. Stopp elektriska flödet genom motorn kommer att säkerställa en trygg miljö i alla lägen.
2

Ta av locket servostyrningen i slutet av bränsleledningen att lätta på trycket i bränslesystemet. Ställ detta lock åt sidan för senare användning.
3

Placera en tom behållare under din motorns kylare. Vrid av kylarens påfyllningslock förrän den har tagits bort. Detta gör det möjligt är kylvätskan i att flyta lättare. Dra pluggen ur sitt hål med handen och låta alla motorns kylvätska rinna in i behållaren. Byt bara avtappningspluggen när allt kylmedel har runnit.
4

Etikett alla slangar och elledningar så att det finns ingen förvirring när du installerar dessa delar. Dra slangen vattenpumpen med en tång långsamt tills de tas bort. Koppla loss kablarna som avsluta generatorn, ta bort generatorn bultarna och ställa denna del åt sidan för senare användning. Lossa eventuella kvarvarande elektriska ledningar som ansluter till insugningsröret på din bil.
5

Skruva ur skruvarna som håller insugningsröret till motorblocket och lyft upp. Bända huvudet packningar utanför topplocken och lyft långsamt.
6

Skrapa någon grime eller annan uppbyggnad med en plast skrapa. Området där den nya topplockspackningen kommer att montera måste vara helt ren innan du installerar. Om det behövs, använd motor avfettningsmedel med en linneduk. Applicera rikligt tills ren.
Installation
7

Coat toppen och botten av huvudet packningar med packning tätningsmedel för att förhindra läckage. Placera den nya chefen packningar, en i taget, på toppen av anslutningarna på din motor. Se till att alla hål ligger perfekt.
8

Placera gamla insugningsröret tillbaka i position på motorblocket. Dra åt alla bultarna ett varv i taget för att se även stress på motorn. Dra åt de övre skruvarna till 18 foot-pounds av vridmoment och lägre bultar till 9,5 fot-pounds av vridmoment för att säkra.
9

Sätt tillbaka alla elektriska ledningar, slangar och motordelar som togs bort under denna process.
10

Häll kylvätskan tillbaka in i kylaren och byt tanklocket när detta är gjort. Sätt tillbaka locket servostyrning.
11

Skruva på skruven för att säkra den negativa anslutningen till motorns batteri.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131572.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.