Distributör Problem i en Honda Civic

Installationen och driften av distributören i en Honda Civic är mer komplex än vissa fordon. Det finns en mängd olika problem som kan ytan med en Civic distributör, inklusive ett oljeläckage. Fördelaren är monterad på den främre änden av kamaxeln på motorblocket. Distributören är synkroniserad med kamaxeln genom förreglade spår på distributören installation terminalen. Kamaxeln snurrar rotom inuti fördelaren, som sedan matar el till tändstiften i rätt ordning. Saker du behöver
Phillips skruvmejsel
Penetrerande spraya smörjmedel
Vattenavvisande tändstiftsledningen tätningsmedel
stroboskop
Startkablar
Stålborste
Visa mer Instruktioner

1

Använd en 10 mm hylsa för att ta bort fästbultarna på fördelarlocket. Dra locket horisontellt utanför motorblocket och inspektera insidan av distributören. Kontrollera terminalen tjänster för korrosion och leta efter fukt, vatten stör elektriska anslutningar och kan kortsluta laddningen löper från distributören till tändstiften
2

Inspektera rotorn inuti fördelaren medan fördelarlocket är. bort. Kontrollera att rotorn sitter fast ordentligt på sin post och är fria från korrosion. Byt ut en korroderad eller defekt rotor.
3

Inspektera gummitätningar och O-ringar i mellan distributören och motorblocket. Dessa komponenter kan slitas ut och orsakar oljeläckage. Inspektion av slitage eller oljeläckage, och byt ut slitna ringar.
4

Byt fördelarlocket på motorblocket och över de nya O-ringarna. Dra åt de två fästbultarna med en 10 millimeters hylsnyckel. Vrid kugghjulet distributören enheten med handen tills distributör platser till topplocket.
5

Slå bilen på och kör motorn tills den är så arbetstemperatur innan du stänger av bilen. Ta kick panelen under instrumentbrädan på passagerarsidan av bilen. Leta upp en grön och brun tråd som löper in i en kontakt på toppen av kick panel, placera en ände byglingskablar på kopplingen och åsidosätta datoriserade tidpunkten för distributören.
6

Fäst ena änden av en timing ljus mot den positiva batteripolen och den andra änden över den främre-mest tändkabeln. Vrid motorn på och rikta ljuset i transmissionskåpan i motorn. Det gjorde märket på transmissionskåpan bör ställa upp med mitt märke på remskivan.
7

Lossa 10 mm bultarna på distributören med en hylsnyckel och vrid fördelaren tills markeringarna ovan beskrivna linjen upp med stroboskop. Distributören måste tidsinställda korrekt kunna fungera fullständigt.
8

Använd fingrarna för att klämma tändstiftet trådändarna på utsidan av fördelarlocket och dra bort dem från deras terminaler. Kontrollera anslutningarna för korrosion, rost eller föroreningar som kan störa laddningen genom tändkabeln terminaler. Rengör eventuella korrosion med en stålborste och försegla terminalen med vattenavstötande tändkabeln tätningsmassa.
9

Se till att distributören är tätt mot motorblocket. Spåren på baksidan av distributören måste ingripa med spåren på motorblocket för korrekt funktion.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131569.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.