Valve Guide Installation

Ventilstyrningar är en viktig del av en bilmotor , de stödjer ventiler stjälkar och kyla ventilerna . Sliten , eller lös, kan ventilstyrningar interferera med sammansättningen av luftbränsleblandningen och orsaka att motorn ur funktion . Material

Ventilstyrningar är gjorda av olika material , bland annat brons , gjutjärn och metallpulver . Generellt sett är det bäst att ersätta med likadana , även om det ibland är acceptabelt att byta pulver guider metall ventil med billigare brons eller gjutjärn versioner järn .
Installation
< p > Nedkylning ventilstyrningar med torris eller i en frys och smörja dem innan installationen kan minska irriterande , eller förlust av metall på grund av värme eller friktion . Vissa ventilstyrningar är avsmalnande och måste installeras från den högra sidan .
Skador
p Om du skadar guiden hålet i topplocket när du installerar en ventil guide kommer hålet måste maskinbearbetas för att acceptera en över - storlek ventilstyrningen. Gjutjärn guider , i synnerhet , är ökända för att skada styrhål i aluminium huvuden .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131566.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.