1999 Pontiac Montana: Jag ersatte insugningsrör & My Van fortfarande inte starta

Felsökning ett fordon som inte startar kan vara jobbigt. Det finns alltid flera diagnoser med en no-start motor. Samtidigt byter insugningsröret på 1999 Pontiac Montana kan ha varit ett bra ställe att börja, det finns flera andra frågor som kan hindra din motor från start. Några av de vanligaste orsakerna till en no-start motor på din Montana kan spåras till problem med bränslesystemet, startsystem eller batteriet. En snabb kontroll av dessa system kan eliminera problemet och få dig tillbaka på vägen med din minibuss. Instruktioner
bränslesystemet
1

Kontrollera din bränsletank för gas. Lägg inte för mycket förtroende i din gas mätare som din mätare kan brytas. Sätta minst tre liter premium gas in i bränsletanken och försök starta motorn.
2

titta under din Montana för eventuella bränsleläckage. Start vid bränsletanken. Titta på marken efter tecken på bränsle. Känn runt bränsletanken för korrosion eller rost områden. Följ bränsleledningen från bränsletanken medan du fortsätter att kontrollera marken för bränsle fläckar. Inspektera bränsleledning för korrosion samt.
3

Undersök bränslefiltret och bränslepumpen. Båda komponenterna skall monteras längs bränsleledningen. Kolla din instruktionsbok för att peka ut den exakta platsen för varje komponent. Kontrollera bränslefiltret och bränslepumpen för överdriven smuts eller korrosion. Antingen byta ut del om du misstänker skador eller igensättning. Addera Batteri
4

Öppna huven på bilen och leta reda på batteriet. Inspektera batterikablarna. Titta efter korrosion eller slitage. Du ska inte kunna se trådarna av dina batterikablar.
5

Lossa batterikablarna från batteripolerna. Inspektera batteripolerna för smuts som kan hindra en anslutning. Rengör batteripolerna med en trasa om du märker en smuts. Sätt tillbaka batterikablarna till batteripolerna.
6

Prova starthjälp batteriet med en skjuts kit. Kontrollera att du ansluter rätt kablar med lämpliga batteripolerna. Addera Starter System
7

Skaffa ett original för att slå på tändningen. Extra nycklar kan ibland skäras felaktigt orsaka antändning för att låsa upp.
8

Öppna huven på din bil. Leta tändstiftet. Inspektera tändstiftet för rost eller smuts. Kontrollera att tändstiftet är torrt och kablarna är ordentligt anslutna.
9

Leta starter nära motorns svänghjul. Inspektera starter för redskap som verkar malplacerad. Svänghjulet redskap ska passa ihop smidigt precis som ett blixtlås.
10

Tillträde tändningslåset. Du kan bara testa tändningslåset om du är säker på att batteriet har en laddning och batterikablarna är säkrade. Komma in i bilen och vrid tändningen till läge "ON". Inte stänger av motorn på, bara slå på tändningen nog så att instrumentpanelen tänds. Om instrumentpanelen inte tänds, kan din tändningslåset skadas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131556.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.