Hur man byter packningen insugningsrör på Grand Am 2.2 L

Den Pontiac uppdelningen av General Motors först släppte Grand Am till konsumenter för 1973 års modell. Under de senaste decennierna har den Grand Am kommit och gått igenom Pontiac lineupen, men dess längsta var från 1985 till 2005, då produktionen stoppades för gott. År 2002 ersatte 2,2-liters rak fyrcylindrig motor på 2,4-liters modellen. Ström bedömdes på 140 hästkrafter och 150 foot-pounds av vridmoment, vilket var en minskning från tidigare fyrcylindriga motorer. Byte av packning insugningsröret är en relativt enkel uppgift, men mycket engagerade, och kommer att förbättra prestanda och läckage förhindras. Saker du behöver
Insugsrör packningssats
Wrench in
Momentnyckel
platt skruvmejsel
Packning tätningsmedel
linneduk
Plastskrapa
Handskar

Visa fler instruktioner
Borttagning
1

Öppna panelen dörren inne förarsidan av bilen och ta bränslepumpens relä. Denna del är märkt, så avlägsnande bör vara enkelt. Starta motorn och låt den tomgång tills bristen på bränsle bringar motorn till stopp. Öppna huven på din bil och skruva isär skruven som håller den negativa anslutningen till batteriet, och ställ åt sidan så att det inte stör ytterligare underhåll.
2

Placera en tom behållare under avtappningspluggen av motorns kylare. Avlägsna påfyllningslocket, ligger på den övre sidan av kylaren, och placera den åt sidan för senare användning. Dra avtappningspluggen på kylaren med en tång och låt hela motorns kylvätska rinna av helt. Ställ kylvätska behållaren ur vägen.
3

Lossa fästena som håller luftfiltret bostaden tillsammans och öppna höljet. Ta bort luftfiltret insidan för att komma till bostäder bultar som ansluter pjäsen till motorn. Skruva dessa bultar och helt ta bort bostaden från spjällhuset.
4

Label elektriska ledningar och slangar vakuum som fäster den övre insugningsröret. Det är viktigt att dessa delar identifieras och sätts tillbaka på rätt sätt för att säkerställa korrekt motorns funktion. Koppla dessa ledningar och slangar från sina respektive delar, placera dem åt sidan för senare användning.
5

Skruva ur skruvarna som håller servopumpen på plats. Ta bort denna del för att ge utrymme för avlägsnande av insugningsröret. Ta bort eventuella återstående delar som blockerar insugningsröret från att tas bort.
6

Vrid grenrörsbultarna motsols och ta bort dem. Lyft den övre insugningsröret av motorn och ställ den åt sidan. Dra EGR ventilen injektorn från sin plats. Bänd den övre grenrörspackning från motorn med en platt skruvmejsel.
7

Unbolt lägre insugningsröret och ta bort den helt. Bänd nedre grenrörspackning av motorn med platt skruvmejsel. Skrapa alla gunk eller uppbyggnad från motorblocket med en plast skrapa och torka eventuella kvarvarande skräp med motor avfettningsmedel och en linneduk.
Installation
8

Ansök en packning tätningsmedel till motorblocket innan du fäster den nya nedre packningen. Placera packningen så att hålen anpassa perfekt med cylindern hamnar i motorblocket. Skruva den nedre insugningsröret till blocket, med momentnyckel att tillämpa 9.5 mul-pounds av trycket.
9

Applicera packningen tätningsmedel till det övre grenröret packningen och placera den över hålen i motorblocket liksom. Skruva fast övre insugningsröret på plats, precis som det togs bort.
10

Sätt tillbaka alla elektriska ledningar och slangar. Anslut eventuella motordelar som togs bort vid den här tiden.
11

Återanslut luftfilterhuset enhet och montera luftfiltret. Häll kylvätskan tillbaka in i kylaren och byt tanklocket när du är klar.
12

Anslut bränslepumpens relä till sin docka i panelen dörren. Anslut den negativa batterikabeln.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131540.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.