Hur man använder två Auto Generatorer att ladda batterier

Fordon med höga elektriska krav, såsom de med högpresterande stereo eller ombord kylsystem kan kräva extra strömstyrka som en parallell generator array kan ge. I ett sådant system, är två generatorer kopplas till ett enda batteri eller batteri array. Den anpassade ledningar inte bara kommer att öka graden av laddning på bilens batterisystem, det också kommer att skapa en redundans som minskar sannolikheten att en sviktande generatorn kommer att lamslå fordonets laddningssystem. Saker du behöver
nr 8 isolerade Wire
fräsar
sidavbitare
spänningsregulator
Två oreglerade växelströmsgeneratorer utan inbyggd spänningsregulatorer
Hylsnyckel och socket set

Visa fler instruktioner
1

Skär en längd av nr 8 tråd är tillräcklig för att koppla ihop de två batteri leder på de två generatorer. Strip ca 1/8 tum av isoleringen från båda ändarna av kabeln.
2

Lossa batterikabeln muttrarna på båda generatorerna och glida den exponerade tråden under båda muttrarna åt dem sedan genom att vrida medsols med en sockel skiftnyckel. Addera 3

Komplett Steg 1 och 2 för växelströmsgeneratorer 'jordledare. Dessa är oftast svarta trådar som indikeras på generatorn med bokstäverna "GRD"
4

Anslut statorn och fält terminaler -. Brukar anges med ett "S" och "F" - av båda generatorerna genom att följa steg 1 och 2 igen. Observera att ibland statom är markerad med en "R" för rotorn. I båda fallen är det viktigt att se till att båda generatorerna är anslutna till fordonets spänningsregulator och förbindningsblocket /batteriet med samma kopplingsschema.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131533.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.