Intern oljeläckage i en Honda Civic

En Honda Civic internt oljeläckage leder till korskontaminering . Korskontaminering är när oljan och frostskyddsmedel kylvätska mix inuti motorn . Detta begränsar oljans förmåga att smörja motordelarna och leder till motorhaveri. Verifiera korskontaminering

Öppna kylarlocket när motorn är kall för att undvika att bränna dig . Titta in i kylaren och inspektera kylvätska . Det kommer att avgöras olja på toppen av radiatorn flyter ovanpå kylvätska om det finns korskontaminering .
Engine Block

Kontrollera att se hur djupt korskontaminering går genom att kolla in i motorblocket . Krypa under fordonet och använda en hylsnyckel för att lossa avtappningspluggen på oljetråget , töm oljan i en bil vätska pan och kolla färgen på oljan . Om oljan ser ut som en choklad milkshake , är korskontaminering djupt i motorblocket .
Topplockspackning

Djupt inne i motorn , separera motorblock och topplock är topplockspackningen . Om topplockspackning raster , kommer korskontaminering inträffa och packningen måste bytas ut. Det är en tidskrävande och dyra reparationer som måste göras för att undvika katastrofala skador på motorn .

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131525.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.