Hur man byter Struts på min E-24 635CSi

Den E24 635CSi är en klassisk coupé som gjordes av BMW på 1980-talet. De E24 har samma chassi och fjädring med fyrdörrars E28 5-serien. Den E24 är känd för sin hållbarhet och starka resultat, i kombination med en hög tysk lyx. Med tiden kan stagen på 635 blir slitna, vilket resulterar i en mjuk fjädring och dålig hantering. Byte av stagen kan göras genom en BMW ägare med rätt verktyg. Saker du behöver
Ordet jack
4 pallbockar
Hylsnyckelsats och spärrfunktion
Allen skiftnycklar
Spring kompressorer
Visa fler instruktioner
1 < p> Park BMW på en plan, jämn yta. Lossa muttrarna på hjulen. Lyft ett hörn av bilen med en domkraft och sänk ner den på en pallbock. Upprepa för de återstående tre hörnen så att bilen stöds i alla fyra hörnen. Ta bort muttrarna och hjulen.
2

Dra av bromsbeläggens slitage sensor tråd som är fäst på en konsol till vänster, främre fjäderben. Koppla hjulvarvtalsgivaren från navet genom att ta bort skruven som håller den på plats med en 5 mm insexnyckel.
3

Ta bort de två stora bultarna som håller bromsoket till suspensionen . Skjut tjocklek av av rotorn. Knyt bromsok till suspensionen med en bit ståltråd så att den flexibla bromsledningen inte stödja vikten av bromsoket.
4

Ta bort muttern som håller vingla länkfältet slut på fjäderben bostäder med en hylsa och ett spärrskaft. Koppla bort krängningshämmaren från fjäderbenet. Ta bort de tre skruvarna som håller fast den nedre sidan av staget till styrarmen knoge. För det undre av stöttan bort från bilen och bort från styrspindeln.
5

bort de tre muttrarna som håller toppen hos stöttan till fjäderben i motorrummet. Dra ut fjäderbenet och fjädern från bilen.
6

ihop fjädern med ett par av vårens kompressorer, en på vardera sidan av fjädern. När vårens spänningen frigörs från den övre Fjäderbenslager, ta bort dammet boot från toppsträvan muttern. Håll staget så att den inte kan rotera. Lossa och ta bort muttern. Lyft av Fjäderbenslager, bussning och större bricka.
7

Lyft av fjäderhållaren och gummiringen på toppen av stöttan. Ställ den komprimerade fjädern åt sidan utan att ta bort kompressorerna. Lossa och ta bort den gängade kragen som håller staget insatsen på plats. Lyft ut insatsen. Montera den nya insatsen. Dra den gängade kragen till 96 pund-fötter.
8

Placera den komprimerade fjädern på staganordningen. Montera övre Fjäderbenslager, bricka och gummi bricka. Installera en ny mutter och dra åt till 48 pund-fötter. Sätt i stöttan huset in i hjulet väl så att dubbarna på toppen går igenom hålen i fjäderben. Löst tråd på muttrarna.
9

Skjut nedre änden av aggregatet på styrspindeln. Montera och dra åt de tre skruvarna. Dra åt övre muttrarna. Sätt tillbaka gungning länkfältet ände och dra åt muttern. Kläm bromsen tillbaka slitagesensor på strut bostäder. Installera om hjulvarvtalsgivaren. Installera om bromsoket. Ersätt den andra främre fjäderben.
10

Jack upp den bakre styrstaget så att vikten av den stöds. Flytta den stora sprint som håller botten av stagenhet till den bakre armen. Ta bort de tre muttrarna som håller toppen av den bakre stöttan i chassit. Dessa nås genom stammen. Dra tillbaka stammen mattan för att exponera de tre muttrarna. Dra ut enheten från bilen.
11

Ta bort den övre strut montera genom att komprimera fjädern på samma sätt som framsidan och ta bort den övre muttern. Den bakre använder inte en strut insats. Placera det komprimerade fjädern över nya chocken. Montera den övre strut montera och dra åt muttern till 16 till 18 pund-fötter. Ta bort fjädern kompressorn. Upprepa för den motsatta sidan.
12

tillbaka hjulen och hjulmuttrarna. Sänk bilen bort av domkraften. Dra åt muttrarna med en rörtång. Har bilen inriktad på en suspension butik.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131518.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.