Hur man installerar intaget i en 94 Mazda 626

Japanska biltillverkaren Mazda släppt en serie kompakta bilar till konsumenter för 1979 års modell. Mazda 626 ersatte ursprungligen 616 och RX-2, men så småningom blev en fullstor bil när den formades under 1988. Den avgasgrenrör och intag system för din 1994 Mazda 626 kan visa tecken på slitage. Om du misstänker en läcka i luftflödet genom motorblocket, ändra insugningsröret och packning. Samlingsröret och packningen samverkar för att förhindra att luft-bränsleblandningen från att läcka ut när det strömmar till cylinderhuvudena. Saker du behöver
Intake manifold gasket
Wrench in
Hylsnyckelsats
Skruvmejslar
Vridmoment Taggar skiftnyckel Köpa och markör
Visa fler instruktioner
borttagning

1

Lokalisera reläbox för din Mazda 626 genom att kontrollera för en avtagbar panel dörr, vanligen beläget nära förarens sida av fordonet. Dra bränslepumpens relä ur sitt läge. Öppna huven på bilen och använd en skiftnyckel för att ta bort skruven som håller den negativa kontakten av bilens batteri på plats. Det är viktigt att stoppa bränslet och elektrisk ström flödar genom motorn när de utför detta underhåll.
2

Placera flytande behållare under 626 s kylaren. Avlägsna påfyllningslocket att tillåta kylmedel att flöda lättare. Ta bort avtappningspluggen, som ligger på botten av kylaren, och låt all kylvätska rinna. Byt avtappningspluggen när du är klar.
3

Label alla slangar och elektriska kablar som är anslutna till 626 s insugningsröret. Ta bort alla dessa kablar och ledningar när du är säker på att du kommer att kunna korrekt återansluta allt när insugningsröret har ersatts. Ta bort alla delar som hindrar din tillgång till insugningsröret.
4

Skruva ur skruvarna som håller insugningsröret på plats på motorblocket. Insugningsröret lyfter nästan utan ansträngning när alla skruvar helt har tagits bort.

Kassera det gamla grenröret.
5

Använd en platt skruvmejsel för att bända upp packningen insugningsröret från cylinder flänsar. Kassera den gamla packningen.
6

skrubba ytan av motorblocket där den nya insugningsgrenröret och packningen kommer så småningom vila. Använd motorn avfettningsmedel och ett linne trasa för att avlägsna smuts eller överskott uppbyggnad. Om det behövs, använd en plast skrapa.
Installation
7

Bond den nya packningen insugningsröret till motorblocket med en kemisk tätningsmedel. Placera intaget packningen så att den ligger i linje med cylinderns anslutningar och montering bulthål.
8

Sänk nya insugningsröret på plats. Placera detta grenrör ovanpå grenröret packningen så att alla hål radas upp perfekt.
9

Skruva skruvarna på plats genom varje hål mångahanda bult. Dra åt varje skruv till 19 foot-pounds av vridmoment.
10

Sätt tillbaka alla delar som tagits bort för att frigöra utrymme för grenröret och packningen borttagning. Sätt tillbaka alla slangar och kablar till sina respektive anslutningar.
11

Anslut bränslepumpens relä och skruva den negativa anslutningen tillbaka till 626 batteri.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131449.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.