Hur man läser en Boost Gauge

Boost mätare används för att säkerställa att ett överdrivet tryck inte genereras i en motor. Om du har möjlighet att läsa och tolka dina nivåer Laddtrycksmätare, kommer du att kunna förhindra eventuella skador på motorn. För högt tryck uppstår när uppsving ökar över bränslesystemet kapacitet. Särskild försiktighet bör iakttas vid övervakning nivåer laddtryck för att förhindra luftbränsleförhållandet från att gå magert. Boost mätare är vanligtvis monterad på radion kortplatsen eller på instrumentbrädan, på förarsidan pelare. Läsa boost mätare kräver att du utför en rad tester. Saker du behöver
Dynamo meter
Pencil
Anteckningar
fluorescensmarkör
Visa fler instruktioner
1

Placera bilen på en dynamometer. För att läsa Laddtrycksmätare korrekt måste du markera skillnaderna i boost och vinster makt.
2

Vänd bilen och låt den värmas upp till en arbetstemperatur. Detta kräver att bilen når den temperatur som det skulle efter att ha kört i 15 minuter.
3

Record bilens arbetstemperatur. Skriv ner laddtrycket som finns på den här platsen. Detta kommer att fungera som bas laddtrycket att mätaren ger vid tomgång normalt.
4

Sätt bilen i friläge och tryck mot gaspedalen. Applicera tillräckligt tryck för att gasen för att skapa en motor rev. Placera bilen i växel och utföra ett tvärstopp. Övervaka RPM och ta en del av hur lång tid det tar för bilen att producera ett uppsving i den positiva boost sortiment.
5

Utför flera körsituationer som kommer att testa motorns respons. Detta kommer att bidra till att göra olika avläsningar Laddtrycksmätare som kommer att vara representativa för motor miljöer som fungerar dåligt eller kan vara skadligt för motorn. Höga laddtryck avläsningar indikerar att motorns temperatur kan vara för hög. Spark och extra bränsle skapar tryck och nivåer värme som mer boost genereras. Detta kan lätt skada din motor.
6

Ser tillbaka på de anteckningar som du tog under boost testning. Markera de låga och höga värden av den operativa förmågan genom att markera Laddtrycksmätare s urtavla med markören. Den fluorescerande tryckfärg kommer att möjliggöra de mätningar som skall läsas i både dag-och nattetid med hjälp av mätaren s belysningsljuset. Om motorn i olika typer av tävlingar eller trafik kommer att bli lättare nu att markeringarna kan ses tydligt. Detta kommer att ge dig kunskap om hur man korrekt köra motorn.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131441.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.