Vad är syftet med sordin på en ventilfjäder ?

En insugningstakt hänvisar till första slaget , eller den nedåtgående kolven rörelse , som förekommer i den förbränningsmotor cykel . Detta stroke alstrar vakuum som drar förbränningsblandningen in i motorns förbränningskammare . Den insugningstakt utförs med hjälp av en ventilfjäder , som innehåller en dämpare elementet. Ventilfjäder Definition

En ventilfjäder är en spiral -aktiverad fjäder som använder tryck för att hålla avgasventilen stängs hela insugningsslaget . Denna tätning bildar en innesluten vakuum och förhindrar ventil och kolv kontakt , vilket kan orsaka skador på motorn .
Spring Surge

Vid höga motorvarvtal , genererade vibrationer av kamaxelns rörelse kan störa de frekvenser som produceras av naturliga rörelser ventilfjäder . Detta i sin tur kan skapa ett uppsving , eller tröghetskrafter , som motsätter spänningen av ventilfjäder , vilket resulterar i eventuella ventilfjäder misslyckande .
Valve Spring Damper
< p> ventilfjädern spjället är en fjäder spole belägen i det inre av ventilfjädern. Spjället innehåller gummi isolering som kommer i kontakt med den inre ytan av spolen , absorberar friktionen och minska effekterna av ventilfjäder uppsving .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131428.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.