Hur man testar Bilstein stötdämpare

Bilstein chocker används på många avancerade europeiska och amerikanska bilar. Dessa chocker ger en överlägsen ride och utmärkta köregenskaper. Liksom alla chocker dock kan Bilsteins slitas ut eftersom de miles plågas upp på fordonet de är installerade på. Resultatet är ett mjukare än normalt fjädring, dålig hantering över gupp och fördjupningar och mindre än lugnande svar. Innan forking över för bekostnad av att ha en ny uppsättning installerade chocker, kan du testa dina Bilsteins att se om de är slitna. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
rörtång
Visa fler instruktioner
1

Utför en "push"-test. Parkera bilen på ett plant underlag. Stå bredvid ett hörn av bilen. Tryck ner så hårt du kan på bilen med händerna och släpp dina händer snabbt. Om Bilsteins är i bra form, kommer hörnet av bilen doppa ner och sedan stiga tillbaka upp och komma till ett stopp i en jämn rörelse. Om hörnet av bilen studsar upp och ner flera gånger och är mycket lätt att driva upp och ner, är de chocker troligen slitna. Upprepa testet för de återstående hörn av fordonet.
2

Kör bilen över en krokig vägsträcka och på motorvägen vid högre hastigheter. När föraren över upphöjningar och fördjupningar, bör de chocker isolerar de åkande relativt väl från väglaget. Om bilen studsar runt mycket och om avbrottet clunks och kraschar över gupp, är de chocker troligen slitna. Kör bil på en motorväg. Styrningen ska kännas stabil och förutsägbar. Om bilen vandrar och har en lös känsla över dips, är de chocker slitna.
3

Inspektera chocker visuellt. Lossa muttrarna till hjulen. Palla upp fordonet med en domkraft och sänka den på pallbockar. Avsluta ta bort muttrarna och hjulet. Inspektera den chock kroppen vid toppen och botten för oljeläckage. Om det inte finns någon olja läcker från Bilstein, de är troligen blåst ut och behöver bytas ut.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131418.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.