Hur man stämmer en Audi 80

Audi 80 är en medelstor bil som ursprungligen släpptes till konsumenter 1966 och såg tre decennier av produktion. Denna bil kom i två-, fyra-och fem-dörrars modeller. Alltigenom dess fyra generationer av kroppens mönster och olika specifikationer, Audi 80 åberopade små motorer för prestanda. Detta fordon ersätts ursprungligen Audi 60-90 serie bilar för att konkurrera med andra biltillverkare, men med 1996, blev det 80 namn i pension och ersätts med A4. Att hålla den här bilen rätt inställd kommer att säkerställa lång livslängd för motorn, oavsett om det är en fyra-, fem-eller sex-cylindrig bil. Saker du behöver
Sportluftfilter från 4 tändstift och kablar ersättning
skiftnyckel som
Tändstiftshylsa
Philips head skruvmejsel
bladmått
Visa mer Instruktioner
tändstift och ledningar
1

bort plasten, motorhuven för att komma till tändstift och tändspole av Audi 80. Tändstiften och ledningar bör helst bytas vart tredje år för att säkerställa en konsekvent tändning. På kablarna tändspolen av Audi 80 till de enskilda tändstift
2

Tag. Det är viktigt att veta vilka kablar ansluta till varje kontakt för korrekt anslutning. Koppla kabelnätet som ansluter till tändstiften och coilpack att komma åt dessa delar. Addera 3

Lyft varje enskild coilpack från sin respektive plats att komma till tändstiften. Använd gapping verktyg för att mäta gapet hos varje tändstift, som bör vara mellan 0,030 inches och 0,032 inches. Med tiden kan dessa tändstift flytta från sin avsedda gap, vilket orsakar oregelbunden slitage på varje enhet.
4

Vrid tändstiften motsols och ta bort dem med en 5/8-tums hylsnyckel. Sänk plug ersättare gnista för detta avsnitt och vrid medurs med 22 foot-pounds av trycket.
5

Skjut coilpack tillbaka på toppen av den nyinstallerade tändstiftet. Ta bort den gamla elledningar och ersätta med en ny uppsättning. Fäst den nya ledningar till motsvarande coilpack.
6

tillbaka motorkåpan av Audi 80 när alla fyra tändstift har ersatts. Starta motorn och ta del av den snabbhet i vilken motorn vevar.
Sportluftfilter
7

Öppna huven och leta luftfilterboxen av Audi 80 motorn. Avvikande från generation till generation, de flesta luftfilter lådor ligger på förarens sida av fordonet. Uppgradera till en eftermarknad, wire-mesh luftfilter förbättrar motorns prestanda. Dessa filter kan återanvändas, men årlig rengöring behövs för att fungera korrekt.
8

snäppa loss fästena som håller filtret rutan tillsammans och öppna locket för att komma åt luftfiltret.
9

bort filtret fabriken luften från sin plats långsamt. Se till att all smuts och skräp inte spiller in i filtret.
10

Ta bort alla löv och skräp som kantar insidan av filtret. Detta område bör rengöras noggrant så att luftflödet är korrekt upprätthålls under motorns insugningssystem. På plats
11

Sänk nya luftfiltret tills det sitter ordentligt. Stäng luftfilterboxens toppen och fäst hårdvara för att hålla den på plats.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131407.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.