Hur mäter Active Water i smörjolja

Mängden vatten förorenas i olja kan variera kraftigt, från en liten mängd upplöst vatten till en stor mängd fria, eller aktiv, vatten. Alla mängder av vatten, kan emellertid potentiellt orsaka problem, allt från korrosion och metallutmattning till förändringar i egenskaperna hos själva oljan. Mängden vatten i olja kan mätas genom en enkel labb teknik som kallas en Karl Fischer-titrering. Detta är en snabb och exakt metod som kan detektera fritt eller löst vatten vid så låga nivåer som några delar per miljon. Karl Fischer-titrering process består av upplösning av oljeprovet i lösningsmedel och därefter långsamt tillsätta portioner av titreringsmedel till lösningen tills allt vatten i provet har reagerat. Saker du behöver
Oljeprov
Volymetrisk Karl Fischer-titrering Analyzer med automatisk Titrator
Karl Fischer lösningsmedelslösningen (köpt färdig) katalog Karl Fischer Titrerlösning (köpt färdig made) katalog Beaker
Väg skala
Pipettera
Visa fler instruktioner
Karl Fischer titrering
1

Förbered Karl Fischer apparater för användning. Apparaturen kommer att bestå av en byrett rör som håller titrermedel en flaska som håller lösningsmedel och en glascell där provet kommer att upplösas och blandas med titreringsmedel. Instrumentet kommer också att ha en automatiserad pump för att portionera ut titreringsmedlet och en sensor som mäter när allt vatten i provet har reagerat. Fyll byretten med färdiga Titrerlösning, fyll sedan lösningsmedlet flaskan med den färdiga lösningsmedelslösningen. Montera avfallsflaskan. Tryck på knappen apparaten pumpen att manuellt lägga till mellan 30 och 40 ml lösningsmedel för titreringen cellen. Fäst lämpliga torkmedel rör till byretten, lösningsmedel flaska och titrering cell. Starta magnetomrörarstav funktionen. Tryck på knappen Kör på apparaten knappsatsen till pre-titrera lösningsmedlet i cellen för att avlägsna vatten.
2

Placera en bägare på väga skala, och noll skalan. Med hjälp av en pipett, tillsätt droppar av ditt prov av olja testas tills önskad provets vikt har uppnåtts. Provet vikt kommer att bero på den förväntade vattennivån i olja, ju högre vattennivån, desto mindre är provet. För låga delar per miljon nivåer, är en stickprovsstorlek på mellan 10 och 20 gram rekommenderas. För högre halter av vatten, kan provets storlek varierar från 0,05 till 5 gram. Anteckna den exakta mängden prov vägdes upp.
3

Öppna den övre porten av titreringen cellen, och häll i den vägda oljan provet. Väg åter bägaren och provrester. Subtrahera denna vikt från tidigare provets vikt att erhålla den faktiska mängden prov tillsattes. Ange detta belopp till Karl Fischer-apparat via knappsatsen.
4

tryck på knappen Kör igen för att påbörja automatisk titrering av provet. Apparaten stannar automatiskt när den är klar titreringen och kommer därefter beräkna och visa eller skriva ut den procentuella vattnet i provet. Anteckna detta värde som nivån av vatten i oljan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131391.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.