Min 1986 Honda Prelude Hastighetsmätaren fungerar inte

I 1986 andra generationens Honda Prelude anses vara en mycket tillförlitlig bil. Mest känd för sitt sportiga utseende, överkomligt pris och effektiv bränsleekonomi, var '86 Prelude en populär bil året den släpptes. Om du äger en '86 Preludium och hastighetsmätaren har slutat fungera, du är på en ständig risk för omedvetet fortkörning. Eftersom hastighetsmätaren är en av de viktigaste mätarna på din bil, som du ständigt kontrollera när du kör, måste du snabbt byta ut den om den inte fungerar. Det finns några saker du kan göra för att fixa en trasig hastighetsmätare på en '86 Prelude. Saker du behöver
skruvnyckel
Kabel smörjmedelsspray
stjärnskruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

först minuskabeln, sedan den positiva batterikontakterna med en skiftnyckel för att förhindra kortslutning.
2

Leta instrumentpanelen direkt ovanför ratten som täcker bilens mätare. Skruva loss panelen och dra ut och upp och vila den mot ratten.
3

Kontrollera bakom hastighetsmätaren mätare för att se om den behöver något smörjmedel eller om kabeln är ansluten till hastighetsmätaren är snodd. Snodd eller torra hastighetsmätare inte tillåter dem att korrekt registrera bilens däck rotation, vilket visas som bilens hastighet. Om du är kabel är torr, ta bort kabeln bildar baksidan av enheten, dra försiktigt den inre kabeln ur höljet och spraya den med kabel smörjmedel. Om du ser några veck på tråden, måste du ersatte enheten.
4

Anslut kabeln tillbaka in i hastighetsmätaren, skruva instrumentpanelen igen och anslut batterikablarna. Kör din bil några miles för att se om problemet kvarstår. Om så är fallet, kan hastighetsmätaren huvudet eller kuggenheten skadas. Även om du kan byta ut dessa delar individuellt, är det mer effektivt att installera en ny hastighetsmätare så att du är säker på att varje del kommer att fungera.
5

Upprepa steg 1 och 2. Lossa den integrerade muttern som fäster hastighetsmätaren kabeln till hastighetsmätaren. Ta ut skruvarna och ta bort hastighetsmätaren från instrumentpanelen.
6

Installera den nya hastighetsmätare och ersätter fästskruvarna. Sätt hastighetsmätaren kabeln till enheten och dra den integrerade muttern. Placera den bakre instrumentpanelen på plats och sätt tillbaka fästskruvarna.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131365.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.