Topplockspackning Problem på en 2.5L Subaru WRX

Subaru erbjuder en turboladdad 2,5-liters motor. Om fordonet överhettas eller börjar läcka vätskor, såsom motorolja eller kylvätska, kan detta bero på en trasig topplockspackning. När detta inträffar, måste du byta ut den slitna topplockspackning, vilket kräver avlägsnande av de flesta av de övre motorkomponenter. Huvudet packningen ligger direkt under cylinderhuvudet på motorblocket. Saker du behöver
dräneringskärlet
spärrnyckel Foton och uttag
Skruvmejsel
Kylvätska
Ny topplockspackning
Ny topplocksskruvar
Momentnyckel

Visa mer instruktioner
1

Lossa båda batterikablarna från batteriet. Lyft den främre änden av Subaru WRX med en domkraft och håll upp den med golvstativ. Töm tanken motorolja i en ren kastrull. Placera en ren kastrull under kylaren plugg för att tömma kylsystemet. Sänk bilen till plan mark. Bara arbeta under huven när motorn är kall.
2

Skriv namnet på den bil del på en bit tejp och placera den på en del innan du tar bort och koppla de övre motordelar bil, inklusive församlingar, bälten, fästskruvarna, ledningar och rör. Ta bort de tillbehör drivremmar, servopumpen, generator, vevaxelposition senor och kamaxellägets sensor.
3

mildra trycket från bränslesystemet och separera bränsleledningar. Ta grenrören, vattenledning, kamrem, omslag ventiler och bultar. Notera den exakta positionen varje bil del.
4

Ställ motorn till övre dödpunkt genom att rada vevaxelns varumärken med kamaxelns remskiva. Lyft kamaxelns remskiva från fordonet.
5

Demontera topplocksbultarna i rätt lossnar sekvensen. Huvudet bultar siffror för lossning sekvensen inkluderar 4, 6 och 1 på den översta raden. De head bolt nummer på den undre raden inkluderar 2, 5 och 3. Lyft cylinderhuvudet och gamla packningen från motorblocket. Kasta den gamla packningen borta.
6

Rengör och skrota cylindern, motorblock och anliggningsytor. Undersök topplocket för skador och böjningar. Den skevhet bör inte överstiga 0,0020 inches. Smörj de nya bultarna med ren motorolja och dra åt bultarna för hand.
7

Använd en momentnyckel för att dra de nya bultar i rätt åtdragning mönstret. Bulten nummer på översta raden är 2, 1 och 6. Bulten nummer på den undre raden är 5, 2 och 4. Dra varje ny bult till 22 foot-pounds, sedan 51 foot-pounds. Lossa varje bult till 180 grader, sedan lossa en extra 180 grader. Dra åt bultarna 1 och 2-52 foot-pounds. Vridmoment bultar 3, 4, 5 och 6 till 11 foot-pounds. Använd en mätare vridmomentvinkeln att vända varje bult till 80 till 90 grader.
8

Sitt packningen på motorblocket och placera cylindern över packningen. Byt bultar, bränslerör leverans, tändstift och resten av de övre motordelar bil.
9

Fyll kylsystemet och häll ny motorolja i oljetanken. Starta motorn på Subaru och låt den gå tills den är varm. Titta på fordonet för eventuella läckor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131332.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.