Ställa Marks insprutningstidpunkt på en 5,9 Cummins 12 Ventil

Tunga lastbilar såsom Dodge Ram använda en 5,9-liters Cummins 12-ventil dieselmotor. Denna motor är beroende av bränsleinsprutningen för att bränna bensin. Om gnistan från fordonets tändstiftet inte är tidsinställd på rätt sätt, kommer motorn inte producerar den önskade accelerationen. När detta inträffar, måste du ställa in insprutningstidpunkten av fordonet. Saker du behöver
Timing ljus
vit krita
Visa fler instruktioner
1

Stäng av motorn och öppna huven. På undersidan av kåpan är en lista av specifikationer avseende fordonet. inklusive rätt timing. Om du inte har denna tryckta listan, konsultera bilens instruktionsbok för rätt inställningar.
2

Ta bort klämman runt dammsugarslangen kopplad till distributören. Ta bort slangen.
3

Lossa # 1 tändkabeln ansluten till distributören och anslut anslutningskabeln från din timing ljus. Tidpunkten ljus hjälper dig att identifiera om tidpunkten är rätt. Anslut den andra tråden om timing ljus till bilens batteri.
4

Idle motorn och vänta på att värma upp. Värmen från motorn expanderar många av metallerna i bilen, så att du kan manipulera placeringen lättare.
5

Stäng av motorn och lossa klämman runt distributören men inte helt ta bort den. Starta motorn tillbaka upp, och rikta stroboskop mot svänghjulet på sidan av motorn. Du kan se en lista över inställningsmärkena här. Ta vit krita och rita en linje på inställningsmärket du läser på huven specifikationer eller bruksanvisning. Med märket på plats, vrid fördelaren tills märket på svänghjulet stämmer upp med stroboskop pekaren.
6

Stäng av motorn en sista gång och dra åt klämman runt distributören. Sätt tillbaka sugslangen leder till distributören. Avlägsna stroboskop och anslut # 1 tråd tillbaka till distributören.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131325.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.