Hur du ändrar R12 köldmedium 134A

R12 är en kylvätska ofta används i luftkonditioneringssystem för fordon tillverkade före 1995. Början i 1995, började alla fordonstillverkare med EPA-godkända alternativ, R134a. När äldre fordon behöver service till luftkonditioneringssystemet, är det vanligt att förändra systemet till den uppdaterade R134a kylmedel. Denna process kan genomföras nästan helt i uppfart och utan verktyg. Du kan köpa kit R134a konvertering på din lokala Biltema för långt mindre än vad du skulle betala en professionell. Men, måste du först ta bilen till en auktoriserad AC verkstad att avyttra all överbliven R12 i bilen system. Saker du behöver
R134a Ombyggnadssats
Repair manual
Visa fler instruktioner
1

Kassera all överbliven R12 i systemet genom att ta fordonet , till en certifierad AC verkstad. Har mekanikern använder ett köldmedium system för återvinning för att återvinna R12 från datorn på ett säkert sätt. Det är mot lagen att låta freon i luften.
2

Ta bilen tillbaka hem och parkera den på en plan yta. Fäst adapter, medföljer konverteringssats, till Högtrycksutgång. Den högt tryck utlopp ligger mellan kompressorn och kondensorn. Skruva fast adaptern på hamnen och dra finger. Över åtdragning av adaptrar kan skada portarna.
3

Fäst slangen från konverteringssats till en burk R134a köldmedium. Vrid T-ventilen att punktera burken och starta Freon strömmar in i slangen. Efter cirka fem sekunder, vrid T-ventilen och anslut den andra änden till lågtryck adapter på luften conditioning system.
4

Öppna T-ventilen så att Freon att strömma in i systemet. Den idealiska mängden R134 är upp till 90% av den ursprungliga R12 beloppet. Rådfråga din reparationshandbok för de exakta beloppen för er fordon.
5

Låt burken att tömma . Eller, när du har nått rätt mängd freon, vrid T-ventilen stängd och skruva den andra änden från lågt tryck adapter. Kontrollera att luften i bilen är kall.
6

Täck nya adaptrar med de medföljande plastlock. Sätt R134a dekal i motorrummet där det är mycket synlig.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131202.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.