BMW 318i E36 DIY Transmission

I E36 raden av BMW bilar är tredje generationens 3-serie bilar från den tyska biltillverkaren. Den 3-serien har varit företagets flaggskepp fordon, och 318i var instegsmodellen som syftar till mer plånboksvänliga konsumenter. Den 318i kom standard, från 1992 till 1996 med en 1.8L rak fyrcylindrig motor som producerade cirka 138 hästkrafter och 129 Nm i vridmoment. Från 1996 under resten av denna generation (fram till 1999), kom 318i standard med en 1.9L fyrcylindrig motor som producerade ungefär samma hästkrafter och vridmoment som den tidigare motorn. Automatiska och manuella växellådor fanns tillgänglig för 318i fordon, och underhålla dessa överföringar kan göras hemma med viss precision och omsorg. Saker du behöver
Transmissionsolja
Transmission filter satt
Fluid återvinning container
momentnyckel inställd
Handduk
luddfri trasa
Visa fler instruktioner

1

Parkera bilen i en plan yta och dra åt parkeringsbromsen. Använd den medföljande domkraft för att lyfta den främre änden av 318i från marken. Placera pallbockar bakom framhjulen på fordonets ram. Sänk bilen tills den vilar stadigt på pallbockar.
2

Leta avtappningspluggen på bakre växellåda sumpen och placera återvinning container direkt under. Ta bort avtappningspluggen och låt all vätska rinna in i behållaren. Byt avtappningspluggen när vätskan är klar dränering. Dra ur kontakten till 18 ft-lbs av vridmoment för noggrannhet.
3

Skruva ur skruvarna som håller sumpen till transmissionen. Dra försiktigt sumpen från sändningen efter att ta bort alla bultar. Sakta sänka sumpen till marken, eftersom det är troligt att fortfarande ha vätska.
4

Placera en fluid återvinning behållare under mindre, främre transmission sump. Ta bort alla skruvar som håller denna sump till överföringen utom en. Dra ner på sumpen och låt vätskan rinna in i vätskan återvinning container. Ta försiktigt bort den sista bulten som håller sumpen på plats och ta bort bit från transmissionen. Sänk denna sump sakta till marken, hälla eventuell kvarvarande vätska i återvinning container.
5

Rengör insidan av båda sumpar grundligt. Använd en luddfri trasa för bästa resultat. Leta filtret transmissionsolja som är ansluten till den nyligen exponerade överföring på 318i. Skruva loss bultarna som håller denna filterbehållaren på plats och sakta bort från transmissionen. Rengör filtret ansluter området och något område där transmissionsolja sumpar vilade så grundligt som du kan innan du sätter tillbaka alla delar.
6

hand skruva den nya transmissionen filtret på plats och fäst med den gamla bultning hårdvara. Fyll mindre, frontmatade sumpen med transmissionsolja och höja i position på transmissionen. Placera den nya transmissionen packningen, anordnad i transmissionen filtret paketet, mellan den lilla sumpen och transmissionen. Använd gamla bultning hårdvara och dra åt skruvarna, åtdragningsmoment av 9 ft-lbs. Bolt tomt, större sump på plats med sitt gamla bultning hårdvara.
7

Ta bort påfyllningspluggen på sidan av den större sump. Använd en pump transmissionsolja för att injicera ny vätska i denna sumpen tills påfyllningshål börjar svämma över med motorn. Byt påfyllningspluggen när du är klar med att lägga transmissionsolja.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131142.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.