Vattenläcka i en Jeep Liberty

Den Jeep Liberty är Jeep kompakt sport utility vehicle. Vatten läcker i Liberty kan tyda allt från dåligt väder tätning till allvarliga motorproblem. En enkel checklista kan hjälpa till att diagnostisera problemen och undvika potentiellt dyra reparationer. Engine Bay Läckor

Titta noga runt motorrummet för knaprig gröna avlagringar orsakade av torkad kylvätska. Kontrollera kylarlocket för att se till att den är ordentligt stängd och undersöka de slangar som löper från kylaren till vattenpumpen. Om dessa slangar rippa eller riva, kan de läcka kylvätska. Kontrollera de vänstra och högra ändstycken av radiatorn för att se om de har sprickor eller är skadade, dessa finns gemensamma utrymmen för fel på moderna kylsystem. Slutligen, kolla kylvätskebehållaren själv, kan det ha spruckit eller läcker längs plasten sömmen.
Interiör hytt Läckor

En typisk gärningsmannen för vatten läcker in i det inre av en Jeep Liberty är dåligt väder sälar på dörrarna. Öppna era dörrar och noggrant undersöka den svarta tätningsgummi väder som linjer dörren, om det har lossnat, har trasiga eller saknas, kommer vatten sippra in i kabinen när det regnar. Du kan beställa remsor ersättare väder från din återförsäljare för att ersätta alla skadade tätning.
Oförklarlig Water Loss


Om du hittar några läckor, inga pölar under din frihet , och fortfarande tycker att det är att förlora vatten, kan du ha vatten sipprar in i din olja på grund av en intern motor problem såsom en läckande topplockspackning. I dessa situationer vattnet håller på att intas i motorn, inte läckt ut på marken. Detta är ett mycket allvarligt problem och du ska ta din frihet till en återförsäljare eller en fristående butik omedelbart. Din mekaniker kan köra en komprimering test på huvudet för att avgöra om det finns en läcka.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131094.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.