1995 Nissan Pathfinder Kommer inte Skift

Nissan började i mitten av 1980-talet bygga Pathfinder. Pathfinder är en full-size sports utility vehicle monterad på en lastbil chassi. Några av de Pathfinders byggda mellan 1995 och 1998 hade en brist i transmissionen som först manifesterade sig som en skiftande problem. Om du har skiftande problem med din 1995 Pathfinder, kan detta tyda på en transmission problem. Däremot kan det vara något mindre och lätt repareras. Saker du behöver
Nissanmatic "C" transmissionsolja
dräneringskärlet
Skiftnyckel
Visa fler instruktioner
1

Vrid nyckeln i tändningslåset till den "On" läge. Tryck på bromspedalen hela vägen ner. Bromsen måste vara helt fastsatta för att växla transmissionen. Tryck på väljaren för att flytta växeln ur "Park."
2

Byt transmissionsolja. Du bör endast använda Nissanmatic "C" transmissionsolja i din Pathfinder. Om du är osäker på vilken typ av transmissionsolja är i Pathfinder, dränera gamla vätskan och ersätta det med Nissanmatic "C" transmissionsolja. Placera ett uppsamlingskärl under avtappningspluggen vid botten av transmissionen. Ta bort avtappningspluggen med en skiftnyckel. Låt gamla vätskan att helt rinna. Byt avtappningspluggen och lägga till den nya vätskan.
3

Boka tid med en mekaniker för att få överföringen inspekteras. Många konsumentklagomål gjordes om Pathfinders byggda 1995-1998 som gällde överföring och skiftande problem. Underdimensionerade kylrör inne i transmissionen orsakad skiftande problem. Det första symtomet på ett problem är svårt att skifta i backen, och det så småningom blir svårt att flytta in i någon växel. Nissan åtgärdat problemet genom att installera större kylrör i sändningar av de återkallade Pathfinders.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131086.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.