Hur man byter tätningar i Hubs oljebad

oljebad hubbar är specialitet hjulnaven som är fyllda med olja istället för fett för att hålla hjullager välsmord för tung användning körning. Oljebad hubbar oftast ses på stora kommersiella fordon såsom bussar och semi-lastbilar, men de är också ökar i popularitet inom RV entusiasten samfundet. Oljebad hubbar kan drastiskt öka resultatet för dina hjul, och tenderar att erbjuda mer tillförlitliga än fett-baserade hjulnav, men de kan vara benägna att farliga och potentiellt skadliga läckage. När detta inträffar, måste du byta ut tätningarna. Saker du behöver
tätning ersätter olja
stor skruvmejsel
Hammer
Wrench
Jack
Visa fler instruktioner
1

Diagnostisera svårighetsgraden om ditt problem genom att undersöka läckage. Om de flesta av dina läckage rinner ut på insidan av hjulet kommer du troligen bara behöver byta ut den bakre tätningen på olja navet. Om läckaget är mer uttalad och förekommer på båda sidor av hjulet, då båda tätningarna behöver bytas.
2

Använd ditt uttag för att höja den drabbade hjulet tills däcket inte längre vidrör marken.

3

den skadade hjulet från navet. När navet har tagits bort, börja ta bort dammskyddet och sprinten för att avslöja en spindel mutter och bricka. Använd din nyckel för att ta bort brickan och muttern, så att du kan komma åt den yttre lagret av olja navet. Ta försiktigt bort detta lager för att undvika att spilla olja på dig själv. Ta sedan bort navet helt genom att dra den bort från fordonet.
4

Använd din skruvmejsel för att bända bort den bakre tätningen i navet. Den bör lossna med bara lite arbete. Om du ska byta både fram och bak sigill, bända fronten täta också, med samma rörelse.
5

Tryck ersättningständerna tätningar på plats. Du kanske vill placera en liten träbit mellan hammaren och tätningen för att undvika töjer eller skada den nya tätningen. När sälarna har tryckt in, köra fingrarna längs omkretsen av varje tätning för att säkerställa att den är ordentligt och jämnt satt på plats.
6

Placera reparerade navet oljebad på axeltappen. Byt yttre lagret, sedan använda din nyckel för att byta bricka och mutter. När de är säkrade, tillbaka sprinten och dammskydd till sina ursprungliga platser.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131082.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.