Skillnaderna i ECM i en 1985 och 1986 Fiero

Den Pontiac Fiero tillverkades mellan åren 1984-88, vilket gör fem totalt årsmodeller, och kom med en aggressiv sexcylindrig motor. Bränslet injektorsystem av Fiero styrs av den elektroniska styrmodulen, eller ECM, ECM består av tre separata dator delar: ECM själv, PROM och Calpak. ECM är helt utbytbara mellan årsmodeller av Fieros, medan PROM och Calpak inte. Placering av ECM

Använd en Phillips skruvmejsel för att ta bort fyra bakre konsolen monteringsskruvar. Två är belägna på de främre hörnen nära shifter, och de andra två är belägna på övre bakre hörnen nära den bakre delen av kabinen. Öppna konsolen pad och ta bort fästmuttern och fyra bak pad fästa skruvarna i facket med lämplig hylsnyckel och en stjärnskruvmejsel. Ta bort den bakre konsolen församling från hytten på fordonet. ECM är en metall låda, ungefär storleken av en lärobok, som sitter på den bakre väggen av kabinen bakom konsolen.
ECM Unit

Ta ECM från sina fästen och kabelstammar. ECM styr bränsleinjektorsystem av Fiero. Det är kapabel att göra miljontals beräkningar per sekund, och spårar den mängd syre som kommer in i motorn och beräknar mycket bränsle för att injicera i cylindrarna för förbränning. ECM-enheten i sig är helt kompatibel med alla årsmodeller, och det finns ingen skillnad mellan ECM av en 1985 och 1986 Pontiac Fiero.
PROM

Öppna huven på ECM-enheten för att hitta PROM (Programmable Read Only Memory). PROM är iögonfallande löstagbar elektronisk komponent till höger, och den kan tas bort med ett PROM borttagningsverktyg. PROM innehåller kalibreringsinformation för det specifika fordonet, det är inte utbytbara mellan årsmodeller, och det är inte tillrådligt att byta PROM även mellan Fieros av samma årsmodell
Calpak
.

Calpak är den andra löstagbar elektronisk komponent inuti ECM mittemot PROM. Den Calpak är en nödsituation backup-enhet som skickar information till bränsleinsprutarna om vissa komponenter i ECM misslyckas. Den Calpak är inte utbytbar mot någon annan årsmodell av Fiero, eftersom det är särskilt utformade för att fordonet är i. Calpak också kan tas bort och bytas ut med PROM borttagningsverktyg.


.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131031.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.