Hur till Öka din Harleys Oljemängd

De flesta Harley-Davidson motorcyklar har en olje-kapacitet på tre eller fyra liter. Oljan smörjer motorn och håller kol och andra biprodukter i förbränningsmotorer i suspension så att de inte kan skada motordelar. Motorolja bär också värma bort de interna komponenterna i luftkylda Harley motorer. Ju mer olja som cirkulerar i motorn, desto mer värme oljan kan försvinna. Det vanligaste sättet att öka oljekapacitet av en Harley är genom att lägga till ett tillbehör oljekylare. Harley marknadsför sin egen kylare varumärke olja. Du kan installera en i en serie av enkla steg. Saker du behöver
dräneringskärlet
Oljefilternyckel
Open end skiftnycklar
Momentnyckel
Allen skiftnycklar
Skruvmejslar
Packning och gängtätning
Oljefilter
Motorolja
Visa fler instruktioner
1

Tappa av oljan från din Harley i en kastrull antingen genom avtappningspluggen på undersidan av din vevhuset, eller via avloppsslangen i din oljetank. De flesta men inte alla Harleys har en dräneringsslang.
2

Skruva av oljefiltret på framsidan av din motorcykel med en oljefilternyckel. Tappa av oljan i en kastrull. Addera 3

unbolt fodret slangen från oljepumpen med en öppen nyckel. Unbolt vevhuset passande foder slang och ställ åt sidan slangen vevhuset foder.
4

Stryk på tätningsmassa på oljeledningen montering ingår i din oljekylare kit med packning och gängtätning. Fäst rördelar till öppningarna i oljepump och vevhuset. Dra åt kopplingar till högst 65 inch-pounds av vridmoment med en momentnyckel.
5

Fäst svalare returslang till vevhuset montering med en skruvmejsel och en av slangklämmorna som ingår i ditt kit . Fäst svalare tilloppsslangen till oljepumpen med skruvmejseln och en annan slangklämma.
6

Un-klipp kablaget och kopplings kabel från vänster ned röret i styret. Byt ut clipsen med klämmorna oljekylare i ditt kit.
7

Fäst kylaren till nedröret klämmor med insexskruvar och sexkantsmuttrar som ingår i ditt kit. Fäst slangen Returfiltret i kylaren med en slangklämma och skruvmejsel. Fäst foder slangen till kylaren med en slangklämma och skruvmejsel.
8

Dra åt alla slangklämmor. Placera kylaren så att den är vänd framåt, och dra åt den svalare klämmor på nedröret.
9

Dra åt spännskruvarna till 28 tum-pounds av vridmoment. Fäst kablaget och kopplingen kabeln till klämmorna på ner röret.
10

Dra returslangen passande mutter på vevhuset till 20 foot-pounds med en momentnyckel. Dra oljepumpen passande mutter till 20 foot-pounds med en momentnyckel
11

Installera och dra åt ett nytt oljefilter. Lägg tre liter olja till oljetanken. Inspektera oljestickan oljetanken och fyll på olja vid behov tills oljestickan läser fullt.
12

Tryckprovning oljeledningarna genom att köra motorcykel i neutralläge tills motorn är varm. Oljekylaren ska bli varm. Kontrollera alla olje-anslutningar är täta.
13

Dra åt alla fästelement efter att motorn svalnat. Inspektera oljestickan och fyll på olja vid behov.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131020.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.