2002 Xterra knackningssensor Issues

infördes år 2000 i Nordamerika, är Xterra en enkel men kapabel kompakt SUV som tillverkas av Nissan. Marknadsförs till äventyrliga människor och byggd för styva terräng, upplever Xterra en massa motorbelastning och vibrationer som kan orsaka knackningssensor misslyckande. Komponent Beskrivning

Kopplade till cylinderblocket, knackningssensorn avkänner motorknackning använder ett piezoelektriskt element, som detekterar vibrationstryck. Det är sedan omvandlas till en likspänning signal och skickas till motorns styrenhet (ECM). Knock Sensor Frågor


När knock startar, prestanda minskar och det finns en risk för allvarliga motorskador. En dålig sensor kan också vara orsaken till trög acceleration, speciellt på motorvägen kryssning på mindre än full gas. Under mild acceleration, kan du uppleva plötslig förlust av makt. Du kan också få en mindre sänkning av bränsleförbrukningen. Xterras kommer bete sig annorlunda när upplever knackningssensor frågor på grund av skillnader i villkor, mjukvara, bensin, temperatur och plats.
Diagnostisera
p Det tar bara några minuter för att mäta knock sensor motstånd när du har testutrustning som en digital voltmeter. Dock kommer service och reparation av knackningssensorn kräva avlägsnande av insugningsröret.
Reservdelsbyte

knackningssensorerna fortfarande levereras av Nissan och det rekommenderade tillverkarens pris som av februari 2011 är $ 191. Det OEM artikelnummer är 220607B000. Om du väljer att ersätta den knock sensor, se till att dra det gäller 16 till 19 fot-lbs. av vridmoment.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/130925.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.