Hur förstå Hydraulpump Terminologi

En hydraulpump är ett system som bygger på att sätta press på en vätska för att skapa kraft (kallas hydraulisk kraft). Hydrauliska system används för att pumpa olja och hjälpa fordon broms snabbare. Två olika typer av hydrauliska pumpar finns: hydrodynamiska och hydrostatisk. Hydrodynamiska pumpar har variabelt deplacement pumpar, vilket innebär att flödet går genom pumpen kan förändras. Detta skapar ytterligare kraft. Hydrostatiska pumpar använder fast deplacement, dvs det tryck som skapas av pumpen inte ändras. Flödet går genom ett fast deplacement förblir konstant. Instruktioner
1

Förstå skillnaden mellan hydrauliska pumptyper. Kugghjulspumpar skapar kraft genom att trycka på en vätska genom kuggar. Bent-axis pumpar använder kolvar för att skapa kraft och har den bästa verkningsgraden bland hydrauliska pumptyper. Radialkolvpumpar kan användas i högtryckssystem situationer, med kolvar som slås på och av som möjliggör variabelt deplacement.
2

Lär dig skillnaden mellan fast deplacement och variabelt deplacement. När en hydraulpump använder fast deplacement pumpen inte kan göra några justeringar, eftersom det kan bara förflytta en viss mängd vätska för att skapa ett visst tryck. När en hydraulisk pump med variabel slagvolym, kan inställningarna på pumpen ändras för att skapa olika mängder tryck.
3

Lär dig vad ett hydraulolja. En hydraulisk fluid är en vätska som har låg viskositet (en låg tjocklek), och används i system eller motorer som kräver fluidum för att fungera. Bromsarna på de flesta fordon använder ett hydrauliskt system, som gör vissa metoder för oljepumpning.
4

Lär dig vad hydraulisk kraft är. Hydrauliska pumpar skapar hydraulisk kraft genom att sätta press på hydraulolja. Ju mer tryck som placeras på hydraulolja, är det mer hydrauliska kraften skapas. Olika pumptyper har olika metoder för att skapa tryck, som nämnts i steg ett.
5

Var medveten om farorna med att arbeta med hydrauliska pumpar. Som med alla pump eller motor, kan en hydraulpump vara farligt eller dödligt när den drivs av någon som inte vet hur man arbetar med det.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/130924.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.