Hur man stämmer av motorn på min 2000 BMW E46 323

BMW 3-serie sportbilar har varit flaggskeppet fordon i den tyska biltillverkaren s sortiment i flera år nu. Först infördes till konsumenter i 1975, erbjöd 3-serien flera motorer och alternativ paket. Du kan identifiera den fjärde generationen av dessa fordon vid namn E46. Nästa generation kom ut 2005. Den 323 E46 hade en 2,5-liters V-6 motor, reklam 168 hästkrafter och 181 pund fötter vridmoment. Tuning garanterar en längre livslängd motor samt bättre prestanda. Saker du behöver
Eftermarknad luftfilter
Transmission Fluid
Differential Fluid
Sifon Wrench Pump
Set
Ratchet Set
Jack och pallbockar
Show Fler Instruktioner
förberedelser och genomförande luftintag
1

Koppla motorn batteriet innan du utför underhåll av motorn för att garantera säkerheten. Bär skyddshandskar för att minimera risken för en skada under arbetet. Låt motorn svalna helt innan du utför någon motor underhåll. Snäppa loss fästena som håller lådan luftfiltret tillsammans. Öppna lådan för att exponera filtret. Byte fabriken filtret med en wire-mesh eftermarknaden filter bara behöver göras en gång.
2

Skruva fästena som håller luftfiltret på plats med insugningsröret. Lyft sakta filtret ur lådan för att undvika att spilla smuts inuti intaget.
3

Rengör all smuts och skräp från intag bostaden och det allmänna området.
4

Sänk nya luftfiltret på sin chaufför-sidoläge. Rikta in den nya filtret med insugningsröret och fäst den medföljande hårdvaran på plats.
5

Låt filtret rutan off för en liten ökning i luftflöde och prestanda. Övervaka det nya luftfiltret varannan månad och rengör den vid behov.
Överförings Fluid
6

Höj den främre änden av 323 från marken med medföljande uttaget. Ta bort de två skyddande sköldar under mitten av bilen för att komma till sändningen avloppet.
7

bort pluggen som sitter på sidan av överföringen innan du gör något annat. Använd den nödvändiga skiftnyckel för att lossa avtappningspluggen på toppen av överföringen, och låt all vätska rinna av helt från transmissionen. Byt avtappningspluggen när du är klar.
8

Fyll överföring fack full av ny vätska. Kapaciteten på 323 är ungefär två liter av transmissionsolja. Fortsätt att tillsätta vätska tills den börjar läcka ut ur pluggen området.
9

Återmontera pluggen att säkra transmissionsolja inuti vätskan facket.
10

Fäst skyddande sköldar på plats för att skydda transmissionen. Använd de gamla bultar och hårdvara för ominstallation. Håll den främre änden av fordonet på pallbockar för nästa procedur.
Differential Fluid
11

Placera en fluid återvinning container under den bakre delen av den differentiella fallet. Ta bort den övre (fyllning) kontakten på differentialhuset att släppa trycket byggs upp i fodralet.
12

bort den nedre pluggen från differentialhuset och låt alla gamla vätskan rinna in i återvinning container . Byt avtappningspluggen när du är klar.
13

Använd en hävert för att pumpa ny differential vätska in i bostaden. Fluid kommer att börja överfyllda från differentialhuset när den är full.
14

Byt ut pluggen för att slutföra vätskeutbytet.
15

Höj förarsidan av 323 off av domkraften. Ta bort stödbenet när du har det på en bekväm höjd och sänk den till marken. Upprepa för passagerarsidan.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/130839.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.